Fisker'ın kelebek kapılara sahip elektrikli otomobilinden yeni görüntüler

Fisker
Fisker

Elektrikli otomobil girişimi Fisker, geçen yaz ön siparşe açtığı EMotion adlı aracından yeni görüntüler paylaştı. Kelebek kapılara sahip tam elektrikli arabanın son prototipi CES 2018'de sergilenecek.

Elektrikli ve prizli hibrit otomobiller üzerine çalışma yapan girişim Fisker, önümüzdeki günlerde en yeni çözümleriyle CES 2018'de olacak. Devrim niteliğinde batarya teknolojileri üzerinde çalışan şirketin ikinci kez kuruldukta sonra duyurduğu ilk araç olan EMotion da yine Las Vegas'taki fuarda görücüye çıkacak.

Fuarda sergilenecek yeni prototipinden görüntüler paylaşılan Fisker EMotion, otomotiv sektöründe pek sık rastlamadığımız kelebek kapı dizaynıyla dikkatleri üzerine toplayacak. 260 kilometre hıza ulaşabilecek lüks sedan otomobil, sunacağı menzil ve hızlı şarj imkanıyla öne çıkacak.

Dev batarya LG'den

143 kW kapasiteli dev bir bataryayla donatılacak olan EMotion, enerji yoğunluğu konusunda muhtemelen şimdiye kadar üretilmiş en iyi batarya paketini kullanacak. 645 kilometre menzil sunacak olan elektrikli otomobil, 9 dakikada 200 kilometre yol katetmeye yetecek kadar enerji depolayabilecek.

Geçen yaz iki bin dolar rezervasyon bedeliyle ön siparişe açılan EMotion, 129 bin dolar fiyat etiketiyle en pahalı sedan araçlar arasında yer alacak. Seri üretimin 2019'da başlaması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >