Fortune, dünyanın en değerli şirketler listesini paylaştı

Apple
Apple

Apple, geçen sene olduğu gibi bu yıl da en fazla kâr eden şirketlerden biri. Fortune 500'de paylaşılan tüm şirketlerin listesi bu haberimizde.

ABD'nin en eski dergilerinden biri olan Fortune, her yıl olduğu gibi bu sene de dünyanın en çok gelir elde eden 500 şirketini sıraladı. Listenin, 'teknoloji şirketleri' özelinde bizi ilgilendiren kısmı ise büyük ölçüde Apple, Amazon ve Google. Cupertinolu Apple, geçen sene olduğu gibi bu yıl da teknoloji sektörünün aslında dünyanın en fazla kâr edenlerinden biri.

Apple; 921 milyar dolar gelirle dünyanın en değerli şirketleri listesinde en tepede yer alıyor.
Apple; 921 milyar dolar gelirle dünyanın en değerli şirketleri listesinde en tepede yer alıyor.

Dünyanın ilk 1 trilyon dolarlık şirketi Apple olabilir

An itibariyle piyasa değeri 921 milyar dolar olan Apple'ın toplam geliri ise 229 milyar dolar. Bir önceki seneyle kıyaslandığında aradaki fark net bir şekilde görülebiliyor. Zira geçen sene marka değeri 784 milyar dolar ve gelir ise 215 milyar dolardı.

Apple'ın hemen ardından teknoloji sektöründe ikinci sırada 765 milyar dolar marka değeriyle Amazon geliyor. Ardından Google da 750 milyar dolar gelirle üçüncü sıraya yerleşmiş durumda. Uzun süredir konuşulduğu gibi en çok merak edilen ayrıntılardan biri de dünyanın ilk trilyon dolarlık şirketinin hangisi olacağı... Apple, bu gelir düzeyini benzer oranda devam ettirirse Amazon'u geride bırakarak dünyanın ilk 1 trilyon dolarlık değere sahip şirketi olacağı öngörülüyor. Tabii bunun için biraz daha zamana ihtiyaç var... Buradaki bağlantıüzerinden Fortune 500'ün tüm listesine erişebilmek mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >