Galaxy Note 8 muhteşem özelliklerle geliyor: Öncekilerden çok farklı

Galaxy Note 8 muhteşem özelliklerle geliyor: Öncekilerden çok farklı​
Galaxy Note 8 muhteşem özelliklerle geliyor: Öncekilerden çok farklı​

Yaz sonu tanıtılması beklenen Samsun'un yeni amiral gemisi modeli Galaxy Note 8'de olması beklenen özellikler...

Samsung, bu yıl duyurduğu Galaxy S8 modeliyle akıllı telefon dünyasındaki tasarım anlayışını farklı bir boyuta taşımıştı. Ancak akıllı telefon analistlerine göre; Samsung'un asıl çığır açacak telefonu Galaxy S8 değil bu yaz sonunda tanıtması beklenen Galaxy Note 8 olacak.

İşte önemli sızıntılar ve bazı analistlerin raporlarına göre Galaxy Note 8'de olmasına kesin gözüyle bakılan özellikler:

Çift arka kamera

Uzun süredir Samsung'un amiral gemisi modellerinde çift arka kamera kullanması bekleniyor ancak Samsung şu ana kadar bunu tercih etmiş değil. Fakat Samsung'un orta seviye akıllı telefonu Galaxy C serisinin yeni modelinde çift arka kameraya yer vermesi Note 8 modelinde de çift arka kamera kullanacağı anlamına geliyor. Ayrıca başka bir söylentiye göre de; Samsung, Note 8'den itibaren arttırılmış gerçeklik teknolojisini kullanacağı için çift arka kameranın dikey olarak konumlandırılması bekleniyor.

Parmak izi okuyucu ekrana dahil olacak

Geçtiğimiz dönemlerde Samsung'un ekrana yerleşik parmak izi okuyucu için patent aldığı iddiası gündeme gelmişti. Bu sebeple Galaxy S8'de parmak izi okuyucunun ekrana dahil olarak geleceği konuşuluyordu ancak büyük ihtimalle Samsung bu teknolojiyi Galaxy S8'e yetiştiremedi. Bu bağlamda Galaxy Note 8'in parmak izi okuyucusunun ekrana entegre olacağına kesin bir gözle bakılıyor.

Çok ince ekran çerçeveleri

Ortaya çıkan sızıntılar ve analistlerin tahminleri gösteriyor ki; Galaxy S8 modelinde iyice incelen çerçeveler, Note 8 modelinde neredeyse yok olacak. Ayrıca Galaxy S8 modelindeki oval çerçevenin yerine Note 8'de biraz daha keskin kenarlar olacak ve çerçeveler küçülecek. Note 8 modelinin 6.4 inçlik bir ekrana ve 4K video oynatma desteğine sahip olması bekleniyor.

Çok daha gelişmiş bir S-Pen

Note 8'le birlikte S-Pen çok daha mükemmel bir kullanıma sahip olacak. Özellikle ekranın 5,7 inçten 6.4 inçe yükselecek olması, Galaxy Note 8'in çizim ve not alma tarafında kullanıcılara çok büyük kolaylıklar sağlayacağı anlamına geliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >