Galaxy S9'da kullanılacak yeni Samsung Exynos çipseti detaylandı

Samsung Exynos
Samsung Exynos

Samsung, gelecek yıl piyasaya süreceği Galaxy S9 telefonu hakkında önemli detaylar paylaştı. Cihazın donanım özelliklerini belirleyecek yeni nesil çipset resmen duyuruldu.

Akıllı telefonlarında kendi geliştirdiği çipsetleri kullanan Samsung, bugün 2018'de satışa çıkacak Galaxy S9 için hazırladığı çipin özelliklerini açıkladı. Koreli üreticinin bizzat kendisi tarafından tasarlanan özel bir işlemcinin kullanılacağı çip, yine Samsung'a ait dünyanın ilk 1,2 Gbps indirme hızı sunan 4G modemini beraberinde getirecek.

Exynos 9810 model numaralı yarı iletken çözüm, işlemci ve modemdeki büyük güncellemeyle birlikte grafik performansını da bir üst seviyeye taşıyacak. iPhone X'e eşlik eden Apple A11 Bionic yongasetine rakip olması beklenen 10 nm'lik çipten beklentiler büyük. Yeni telefonlarında Android'li rakipleriyle arasındaki performans farkını hiç olmadığı kadar artıran Apple, yıllardır üzerinde çalıştığı özel CPU ve GPU tasarımlarının meyvesini topluyor.

Yeni çipset, daha ince tasarlanmış çift sensörlü yeni kamera ve yeni ekranıyla Galaxy S9'un önceki yıllara göre daha erken satışa çıkacağı iddia ediliyor. Donanım özelliklerinin erkenden gün yüzüne çıkması bu iddiaları doğrular nitelikte.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >