Geleceği parlak 5 Çinli telefon üreticisi

Xiaomi vs Apple
Xiaomi vs Apple

Küresel akıllı telefon piyasasına Huawei, ZTE, Xiaomi gibi birçok marka kazandıran Çin pazarı, bünyesinde küreselleşmeyi bekleyen nice markalar barındırıyor. Son dönemde satış performansıyla öne çıkan henüz dünyaya açılmamış beş Çinli üreticiyi derledik.

Mobil cihaz sektörünün mutlak hakimi konumundaki Çin, bugün dünyada Huawei ve Xiaomi gibi markalarıyla tanınıyor. Üretim liderliğiyle birlikte tüketimde de yıllardır zirveyi kimseye kaptırmayan Çin'in birkaç markadan çok daha fazlasına ihtiyaç duyduğu kesin. Farklı tüketici kitlelerine hitap eden, farklı kullanım alışkanlıklarına odaklanan markalar bazen iç pazarda yakaladıkları ivmeyle dünyaya açılmaya karar verebiliyor.

Xiaolajiao

                                    
                                    
                                    Xiaolajiao, Xiaomi'nin telefon üretimine başladığı dönemde bu projeden etkilenerek kendi markasını oluşturmaya karar veren bir girişimcinin ürünü. Çin'deki bir teknoloji fuarına gelen Qualcomm yetkilileriyle görüştükten sonra Snapdragon çipsetli akıllı telefonlarıyla 2012'de çalışmalara başlayan şirket, bugün Xiaomi ve Huawei'nin meşhur modellerinden ilham alarak geliştirdiği uygun fiyatlı cihazlarla kendisine ciddi bir tüketici kitlesi oluşturmayı başardı.
Xiaolajiao Xiaolajiao, Xiaomi'nin telefon üretimine başladığı dönemde bu projeden etkilenerek kendi markasını oluşturmaya karar veren bir girişimcinin ürünü. Çin'deki bir teknoloji fuarına gelen Qualcomm yetkilileriyle görüştükten sonra Snapdragon çipsetli akıllı telefonlarıyla 2012'de çalışmalara başlayan şirket, bugün Xiaomi ve Huawei'nin meşhur modellerinden ilham alarak geliştirdiği uygun fiyatlı cihazlarla kendisine ciddi bir tüketici kitlesi oluşturmayı başardı.
Smartisan

                                    
                                    
                                    Kendisini Apple iPhone'un Çin'deki ilk kullanıcılarından biri olarak tanımlayan ve aynı zamanda Çin teknoloji sektörünün görüşlerine değer verdiği bir şahsiyet olan Luo Yonghao, iPhone ile tanıştıktan sonra yerli üretim akıllı telefon projesi üzerine kafa yormaya başlıyor. 2011'de Xiaomi'nin kurucusu Lei Jun ile ortaklık kurmak için masaya oturan Luo, fikir ayrılığına düşerek Smartisan'ı kurmaya karar veriyor. İnternet odaklı satış yapan en popüler Çinli üreticilerden birine dönüşen Smartisan, gelecekte küresel sektörde boy gösterebilir.
Smartisan Kendisini Apple iPhone'un Çin'deki ilk kullanıcılarından biri olarak tanımlayan ve aynı zamanda Çin teknoloji sektörünün görüşlerine değer verdiği bir şahsiyet olan Luo Yonghao, iPhone ile tanıştıktan sonra yerli üretim akıllı telefon projesi üzerine kafa yormaya başlıyor. 2011'de Xiaomi'nin kurucusu Lei Jun ile ortaklık kurmak için masaya oturan Luo, fikir ayrılığına düşerek Smartisan'ı kurmaya karar veriyor. İnternet odaklı satış yapan en popüler Çinli üreticilerden birine dönüşen Smartisan, gelecekte küresel sektörde boy gösterebilir.
Nubia

                                    
                                    
                                    ABD ve Avrupa'da Çin hükümeti adına casusluk yapmakla suçlandığı kriz döneminde ciddi düşüş yaşayan ZTE, çıkış yolunu ürün yelpazesini çeşitlendirmekte bulmuştu. Uygun fiyatlı çözümlere odaklanan sektör anlayışını tümden rafa kaldırmak yerine Nubia adıyla tasarım ve kaliteye odaklanacak yeni bir marka ortaya çıkaran firma, yavaş da olsa çalışmalarının karşılığını alıyor. Televizyon reklamları, spor ve eğlence etkinliklerine sponsorluk vererek küresel bir markanın temellerini atan Nubia'yı yakında yakınınızdaki bir teknoloji mağazasında görürseniz şaşırmayın.
Nubia ABD ve Avrupa'da Çin hükümeti adına casusluk yapmakla suçlandığı kriz döneminde ciddi düşüş yaşayan ZTE, çıkış yolunu ürün yelpazesini çeşitlendirmekte bulmuştu. Uygun fiyatlı çözümlere odaklanan sektör anlayışını tümden rafa kaldırmak yerine Nubia adıyla tasarım ve kaliteye odaklanacak yeni bir marka ortaya çıkaran firma, yavaş da olsa çalışmalarının karşılığını alıyor. Televizyon reklamları, spor ve eğlence etkinliklerine sponsorluk vererek küresel bir markanın temellerini atan Nubia'yı yakında yakınınızdaki bir teknoloji mağazasında görürseniz şaşırmayın.
ivvi

                                    
                                    
                                    Çin'in en eski mobil cihaz üreticilerinden Coolpad'in bağımsız bir marka olarak 2014'te piyasaya sürdüğü ivvi, son dönemde satış performansıyla Çinli yatırımcıların dikkatini üzerine toplamayı başardı. Eğlence programları ve diziler üzerinden genç tüketicilere hitap eden ivvi'nin Meizu gibi bütçe dostu segmentinden yeni pazarlara açılması sürpriz olmayacaktır.
ivvi Çin'in en eski mobil cihaz üreticilerinden Coolpad'in bağımsız bir marka olarak 2014'te piyasaya sürdüğü ivvi, son dönemde satış performansıyla Çinli yatırımcıların dikkatini üzerine toplamayı başardı. Eğlence programları ve diziler üzerinden genç tüketicilere hitap eden ivvi'nin Meizu gibi bütçe dostu segmentinden yeni pazarlara açılması sürpriz olmayacaktır.
Koobee

                                    
                                    
                                    Çin'de akıllı telefon piyasasının şekillendiği Şıncın'da temelleri atılan Koobee, Çin'de 2017'nin en hızlı yükseliş gösteren üreticilerinden biri. ivvi gibi gençlere hitap eden bir strateji benimseyen firma, Çin'in en ünlü aktörlerinden birini marka yüzü yaparak müşteri kazanma konusunda kısa sürede ciddi mesafe katetti. 18:9 ekranlı telefon modasına hızlı ayak uyduran üretici, aynı ivmeyle çalışmalarını sürdürmesi halinde birkaç sene içerisinde kendisini Avrupa ve Amerika piyasasında bulabilir.
Koobee Çin'de akıllı telefon piyasasının şekillendiği Şıncın'da temelleri atılan Koobee, Çin'de 2017'nin en hızlı yükseliş gösteren üreticilerinden biri. ivvi gibi gençlere hitap eden bir strateji benimseyen firma, Çin'in en ünlü aktörlerinden birini marka yüzü yaparak müşteri kazanma konusunda kısa sürede ciddi mesafe katetti. 18:9 ekranlı telefon modasına hızlı ayak uyduran üretici, aynı ivmeyle çalışmalarını sürdürmesi halinde birkaç sene içerisinde kendisini Avrupa ve Amerika piyasasında bulabilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >