Gişeye Alibaba etkisi: Görevimiz Tehlike 6, Çin’de rekora koşuyor!

​Gişeye Alibaba etkisi: Görevimiz Tehlike 6, Çin’de rekora koşuyor!
​Gişeye Alibaba etkisi: Görevimiz Tehlike 6, Çin’de rekora koşuyor!

Dev teknoloji şirketleri, uzun zamandır farklı iş alanlarında özel çalışmalar üretmeye odaklanıyor. Sağlık başta olmak üzere onlarca sektöre temas eden şirketlerin hamleleri genel olarak olumlu sonuçlar doğuruyor. Son olarak, Çinli e-ticaret devi Alibaba, sinema sektöründe kendini göstermeye başladı. Görevimiz Tehlike 6, Alibaba sponsorluğuyla Çin’de rekora koşuyor…

Microsoft, Google, Amazon ve Apple gibi şirketler sağlık sektörüne yaptığı yatırımlarla hem sektöre hem de şirketlerine büyük avantajlar sağlamayı başarıyor. Maddi geçerliliği olan her işe bir şekilde dokunmaya çalışan devteknoloji şirketleri, bu çalışmalarından olumlu sonuçlar aldıkça hem iş kolları genişliyor hem de yeni yatırımların önü açılmış oluyor. Sahip olunan imkânlar, sınırsız maddi kaynak, isim ve marka büyüklüğü gibi konularda neredeyse rakipsiz olan teknoloji şirketlerinin ‘ticari deha’ olarak tanımlanabilecek yöneticileri tüm bu özellikleri bir arada ve mantıklı bir şekilde değerlendirmeye çalışıyor. Bu kervana son olarak Çinli e-ticaret devi Alibaba da katıldı. Dev şirket, yatırımlarıyla Çin’de sinema sektörüne hızlı bir giriş yaptı…

Paramount ile yapılan ortaklık büyük avantaj sağladı

Jack Ma önderliğinde alanının en başarılı ve en kârlı oluşumu olarak gösterebileceğimiz Alibaba, Alibaba Group bünyesi altında çok sayıda farklı işe imza atıyor. Şirketin film finansman ve üretim kolu olarak faaliyetlerine başlayan Alibaba Pictures da doğru yatırım hamleleri ve makul biçimde kullanılan kaynaklarıyla bambaşka bir seviye oluşturdu denebilir. Alibaba Pictures, son olarak Tom Cruise’ın başrolde yer aldığı efsane serinin son üyesi Görevimiz Tehlike 6’ya yapım ortağı olarak Çin’deki film etkinliklerine rekorla başladı. Dünyanın en büyük film şirketleri arasında gösterilen Paramount ile imzaladığı anlaşmayla hem yatırımcı hem de yerel pazarlama ortağı olarak Görevimiz Tehlike 6’nın en önemli kademelerinde yer Alibaba Pictures, ortaya çıkan olumlu sonuçlarla ne kadar doğru bir hamle yaptığını göstermiş oldu.

Görevimiz Tehlike 6, Alibaba'nın kusursuz tanıtım stratejisiyle Çin'de beklentilerin de üzerinde oldukça güçlü gişe istatistiklerine ulaşmayı başardı.
Görevimiz Tehlike 6, Alibaba'nın kusursuz tanıtım stratejisiyle Çin'de beklentilerin de üzerinde oldukça güçlü gişe istatistiklerine ulaşmayı başardı.

Görevimiz Tehlike Çin’de rekor kırdı!

Alibaba Pictures, 457 milyon dolar geliriyle Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkede ‘kapı baca kıran’ Görevimiz Tehlike 6’nın Çin ayağında da büyük bir başarıya imza attı. Alibaba yapımcılığıyla Çin sinemalarında kendini gösteren film, ilk 3 gün içerisinde 77 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaşmayı başardı. Bu tutar, Çin sinema tarihi için ‘rekor’ olma özelliği taşıyor. Çin’de aynı süre zarfında gösterimde olan ilk 10 filmin toplam hasılatının yüzde 75’ini tek bir filmle yapmayı başaran Alibaba Pictures, tarihe geçecek bir istatistiğin de sahibi oldu.

Alibaba'nın başarılı çalışmaları, sinema sektörünün özellikle de Hollywood'un Çin eksenli yatırımlarını da artıracak gibi görünüyor.
Alibaba'nın başarılı çalışmaları, sinema sektörünün özellikle de Hollywood'un Çin eksenli yatırımlarını da artıracak gibi görünüyor.

Alibaba bunu nasıl başarıyor?

Dünyanın en geçerli pazarlama gerçeği olarak gösterilebilecek ‘reklam’, maksimum sayıda insana ulaşma hedefiyle açıklanabilir. Reklam yapmak için en önemli şartlardan biri olan ‘insan sayısı’ Alibaba için oldukça kolay bir sınav. Çin’de yaşayan ve sürekli aktif durumdaki 500 milyon Alibaba kullanıcısı, Görevimiz Tehlike 6’nın milyonlarca dolar harcayarak sağlayamayacağı reklam avantajını internet sitesi yoluyla kısa sürede ve ‘emeksiz’ başarmayı bildi. Sıradan film şirketlerinin dağıtım ve sürdürülebilir reklam konusunda rekabet etmesinin neredeyse imkansız olduğu Alibaba, sonraki projelerinde bu başarıyı katlayacak gibi görünüyor…

Alibaba dışında e-ticaret'in bir diğer dev şirketi Amazon da, Netflix benzeri platform ve sinema sektörü yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Yalnızca Alibaba ve Amazon'un bu hamleleri bile sektörel değişimin hangi seviyeye geldiğini net olarak ortaya koyuyor...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >