Google Chrome'da otomatik oynama işlevi daha akıllı hale geliyor

Google Chrome
Google Chrome

Google Chrome'da bir süre önce aktif edilen otomatik oynatma özelliği, güncellenen mekanizması sayesinde çok daha işlevsel hale geliyor.

Birkaç hafta önce Chrome'daki 'güvenli gezinti' özelliğini uygulamalara taşıyan Google, Android tarafı için önemli bir adım atmıştı. Zararlı web sayfalarına karşı kullanıcıları uyaran bu sistem, kısaca daha güvenli gezinti imkanı sağlıyor ve uygulamaların zararlı yönlendirmelerini pasif hale getiriyor.

Google Chrome'un 66 sürümünde bu yenilik geliyor.
Google Chrome'un 66 sürümünde bu yenilik geliyor.

Google Chrome'da otomatik oynayan videoları susturma işlevi daha 'akıllı' hale geliyor

Yine geçtiğimiz dönemlerde aktif edilen bir Google Chrome özelliğiyle birlikte web sitelerinden gelen rahatsız edici sesler de engellenebiliyordu. Fakat, Google bu konuda hassas bir filtreleme gerçekleştiremediği için otomatik olarak oynayan birçok içeriği engelledi. Dolayısıyla kullanıcılar bu sistemden memnun kalamadı.

Google, yeni aldığı kararla birlikte Chrome'da kişilerin geçmiş web gezintilerini inceleyerek otomatik oynatma kararı alıyor. Sistemin bu şekilde çok daha verimli hale geleceğini düşünen şirketin önümüzdeki dönemlerde de yeni özellikleri uygulamaya dahil etmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >