Google Haritalar yakında yeni reklamlarla güncellenebilir

Google Haritalar
Google Haritalar

Google, Haritalar uygulamasına reklam entegre etmek için farklı yollar deniyor. Yöneticilerden yapılan yeni açıklamalar servise yakında özel reklamların ekleneceğini gösteriyor. Ayrıntılar haberimizde:

Google Haritalar, şirketin en çok tercih edilen servislerinden biri. Bugüne kadar 'ticari' amaçla pek fazla kullanılmamış olsa da bundan böyle kullanıcıların karşısına farklı türde reklamlar çıkabilir. Zira yeni yayınlanan bir rapor, Google Haritalar'ın yakında fazla reklam göstereceği yönünde.

Google Haritalar, güncellenen yeni reklamlarla kullanıcı deneyimine zarar vermeden gelir elde etmek istiyor.
Google Haritalar, güncellenen yeni reklamlarla kullanıcı deneyimine zarar vermeden gelir elde etmek istiyor.

Yöneticiler açıklama yaptı

Bunun tam olarak nasıl gerçekleşeceği ise belli değil. Ancak Google'ın Haritalar uygulamasından para kazanmak istediği açık. Google yöneticilerinden Philipp Schindler, Haritalar'daki hizmetlerin kullanıcı deneyimine zarar vermeden navigasyonun reklamlar için kullanılabileceğini belirtti. Benzer şekilde Google Haritalar Ürün Yönetim Direktörü Rajas Moonka da şunları söyledi:

  • Etrafınızdaki şeyleri vurgulamak ve deneyimlerinizi aksatmayacak şekilde yanınıza yerleştirmek istiyoruz. Bunları nasıl sunduğumuz konusunda çok dikkatliyiz. Çünkü kullanıcıların bu deneyimi aşırı yüklendiğimizi hissetmesini istemiyoruz.

Aslında bu açıklamadan da anlaşılabildiği gibi Google reklamı biraz daha üstü kapalı şekilde sunmak istiyor. Yani bangır bangır bağırıp kullanıcı deneyimini sekteye uğratan reklamların etkili olmayacağını biliyor. Bu arada, Moonka'ya göre Google aslında iki yıldır Haritalar reklamı üzerinde çalışıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >