Google I / O 2018'de neler bekleniyor?

Google I/O
Google I/O

Google'ın bu sene geliştirici konferansında Android, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik temalı teknolojileri sergilemesi bekleniyor. İşte organizasyon öncesindeki tüm detaylar:

Google'ın her yıl düzenlediği I/O Geliştiriciler Konferansı, bu sene 8 Mayıs'ta Kaliforniya'daki Mountain View Shoreline Amfitiyatrosu'ndakiaçılış konuşmasıyla başlıyor. Geçtiğimiz sene klasik ürün duyurularının yanı sıra akıllı cihazlar, makine öğrenimi ve yapay zeka gibi hususlar üzerinde durulmuştu. Bu yıl da benzer şekilde Android, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin temel alınıyor. Üstelik Wear OS, Android Asistan, Google Asistan, Google Home, Google Play ve Google Arama gibi projeler üzerinde de durulması bekleniyor.

Android P

                                    Google I/O Geliştiriciler Konferansı'nın en önemli gelişmelerinden biri Android. Organizasyonda mobil işletim sistemindeki görsel ve arayüz gelişmelerinin açıklanması bekleniyor. Gizlilik ayarları; menüler ve diğer detayların daha da basitleştirilmesi gibi detaylar söz konusu. Üstelik çentik ekranlı telefonlara özel bazı güncellemelerden de bahsedilebilir.
Android P Google I/O Geliştiriciler Konferansı'nın en önemli gelişmelerinden biri Android. Organizasyonda mobil işletim sistemindeki görsel ve arayüz gelişmelerinin açıklanması bekleniyor. Gizlilik ayarları; menüler ve diğer detayların daha da basitleştirilmesi gibi detaylar söz konusu. Üstelik çentik ekranlı telefonlara özel bazı güncellemelerden de bahsedilebilir.
Yapay Zeka
Google CEO'su Sundar Pichai, yapay zekayı şirketin en önemli gündem maddeleri arasına yerleştiriyor. Haliyle bu konuyla alakalı detaylara fazlasıyla yer veriyor. Organizasyonda da benzer şekilde yapay zeka teknolojilere yönelmesi bekleniyor.  Google'ın tüm alt uygulamalarında yapay zeka teknolojilerinin yer alması söz konusu. Ses tanıma, görsel tanıma ve benzeri çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor.
Yapay Zeka Google CEO'su Sundar Pichai, yapay zekayı şirketin en önemli gündem maddeleri arasına yerleştiriyor. Haliyle bu konuyla alakalı detaylara fazlasıyla yer veriyor. Organizasyonda da benzer şekilde yapay zeka teknolojilere yönelmesi bekleniyor. Google'ın tüm alt uygulamalarında yapay zeka teknolojilerinin yer alması söz konusu. Ses tanıma, görsel tanıma ve benzeri çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor.
Google Asistan
Haberimizin başında da belirttiğimiz üzere Google ve alt servislerin ciddi bir güncelleme sürecine girmesi söz konusu. Google Asistan ve Google Home bunların arasında ilk sırada yer alıyor. Yenilenen ve yapay zeka desteğiyle çok daha işlevsel hale getirilen yardımcı uygulamalarla alakalı detaylar zaman içerisinde güncellemelerle ortaya çıkacak.
Google Asistan Haberimizin başında da belirttiğimiz üzere Google ve alt servislerin ciddi bir güncelleme sürecine girmesi söz konusu. Google Asistan ve Google Home bunların arasında ilk sırada yer alıyor. Yenilenen ve yapay zeka desteğiyle çok daha işlevsel hale getirilen yardımcı uygulamalarla alakalı detaylar zaman içerisinde güncellemelerle ortaya çıkacak.
Oyun
Google, bir süredir oyun konusunda önemli adımlar atıyor. Organizasyonda da bununla alakalı yeniliklerin açıklanması bekleniyor. Elbette tüm bunların yanı sıra farklı teknolojiler de gündem maddesi olarak karşımıza çıkabilir.
Oyun Google, bir süredir oyun konusunda önemli adımlar atıyor. Organizasyonda da bununla alakalı yeniliklerin açıklanması bekleniyor. Elbette tüm bunların yanı sıra farklı teknolojiler de gündem maddesi olarak karşımıza çıkabilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >