Google Pixel 2'nin tanıtım tarihi belli oldu

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Android Oreo kurulu gelecek olan Google'ın yeni nesil Pixel akıllı telefonlarının tanıtım tarihi netleşti. Ek olarak ürünün yeni teknik ayrıntıları da ortaya çıktı, işte detaylar...

Geçtiğimiz aylarda Google'ın yeni nesil Pixel akıllı telefonuyla ilgili birtakım detaylar ortaya çıkmış; ürünün bu yıl satışa çıkacağı netleşmişti. Özellikle şirketin Donanım Bölümü Başkan Yardımcısı Rick Osterloh'un Barselona'daki Mobile World Congress kapsamında gerçekleştirdiği basın toplantısında konuya ilişkin detaylar paylaşılmıştı.

Google Pixel'in yeni modelinde de çift arka kamera beklenmiyor.
Google Pixel'in yeni modelinde de çift arka kamera beklenmiyor.

Son olarak; mobil cihazlar konusundaki sızıntı bilgileriyle gündemden düşmeyen Evan Blass, Google Pixel 2'nin 5 Ekim'de tanıtılacağını net bir şekilde ifade etti. Elbette teknik özellikler tarafında da önemli bilgiler var. Qualcomm'un Snapdragon 836 yonga setiyle birlikte gelmesi beklenen akıllı telefonda HTC U11'deki "sıkıştırma" özelliğinin yer alması bekleniyor. Bu sayede telefon kenarlarından sıkıldığında fotoğraf çekimi ya da uygulamaların çalıştırılması gibi işlemler gerçekleştirilebilecek.

Pixel 2 ve Pixel 2 Plus şeklinde iki farklı versiyonda satışa çıkması beklenen telefonun su ve toza karşı dayanıklı olacağı da bilinen detaylar arasında. Google Pixel 2 ile ilgili en önemli detaylardan birisi de kuşkusuz Android versiyonu. Zira Google'ın bu yeni akıllı telefonda doğrudan Android Oreo mobil işletim sistemine yer vereceği biliniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >