Google, sokak sokak çaldırdığı bisikletleri arıyor!


Google G-bike
Google G-bike

Google, başını ciddi anlamda derde sokan kaybolan bisikletlerinin peşini bırakmak niyetinde değil. Mountain View'da yer alan dev kampüsten kaybolan yüzlerce farklı bisikletin nereye gittiği konusunda araştırmalar yapan Google, bisikletleri bulmak için 30 kişilik bir ekibi işe aldı.

Teknoloji devi Google, şu aralar ciddi bir mesai içerisine girdi. Kaybolan bisikletlerinin peşine düşen şirket, kampüsünde bulunan 1100 bisikletin 250 tanesinin çalınması sonrasında alarm durumuna geçti. "G-bike" ismi verilen bisikletlerin nereye gittiği konusunda ciddi bir problemin içinde olan şirket, yepyeni atılımlarla arama çalışmaları sürdürüyor.

Bisikletlerin bulunması için 30 kişi işe alındı

Google'ın kampüsünün bulunduğu kentte yaşayan vatandaşlar, kendileri için müsait olduğunda, Belediye Başkanı Ken Rosenberg de dahil olmak üzere bir "G-bike"ı ödünç almak için tereddüt etmiyor ve kendilerini oldukça özgür hissediyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde bir televizyon kanalına konuşan 68 yaşındaki Sharon Veach isimli vatandaş ise yaptığı açıklamada durumu "dostça bir jest" olarak nitelendiriyor ve kendisinin de bazı geceler bisikleti kullandığını söylüyor. Google, bisikletlerine GPS takip cihazı yerleştirerek G-bike kayıp oranını yavaşlatmaya gayret gösterdiyse de bazı bisikletlerin Meksika sınırına kadar gittiğini ve iyice uzaklaştığını tespit etti. Dev şirketin şimdiki hamlesi ise 30 kişiyi yalnızca bisikletleri bulmak için işe almak oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >