Google'ın gizlenen sanal stres çarkı sonunda ortaya çıktı

Google stres çarkı
Google stres çarkı

Birçok farklı web geliştiricinin olduğu gibi Google'ın da internet ortamı için tasarladığı sanal stres çarkı olduğu ortaya çıktı. Kullanıcıların basit birkaç adımı uygulayarak bu gizli stres çarkına ulaşabilmek mümkün.

Kısa süre içinde dünya genelinde milyonlarcakişinin satın aldığı stres çarkları, artık yalnızca fiziksel bir formda satılmıyor. Son haftalarda internet ortamında da hayli ilgi gören bu "oyuncaklar", durumu fırsata çevirmek isteyen birçok web geliştiriciyi harekete geçirdi.

Hatta fiziksel formdaki stres çarkları görevlerini mobil uygulama ve web sayfalarına bırakmış durumda da denilebilir. Bunun en somut örneklerinden biri de doğrudan Google tarafından geliştirilen özel bir uygulama. Reddit Boston isimli Reddit kullanıcısının ortaya çıkardığı bu sayfa, esasında dev şirket tarafından arama sonuçlarında arka plana itilmiş.

Google stres çarkının mobil versiyonu.
Google stres çarkının mobil versiyonu.

Google'ın arama sonuçlarında gizli olarak listelenen ve belirli parametrelere göre bazı kullanıcılardan gizlenen sitede fareyi çark üzerine getirip sol tuşa tıklayarak döndürmek yeterli. Peki ama bu web sayfasına erişebilmek için ne yapmak gerekiyor?

Google stres çarkının masaüstü versiyonu.
Google stres çarkının masaüstü versiyonu.

Esasında Google'ın gizlediği bu web sayfasına ulaşmak için birkaç farklı işlem gerçekleştirmek gerekiyor. Öncelikle arama dilinin İngilizce olarak belirlenmesi şart. Yine reklamları engelleyen uygulama ve eklentileri kaldırmak da işin diğer bir parçası.

Ardından hem masaüstü hem de mobil "spinner" araması yapılarak Google'ın bu uygulamasına erişim sağlanabiliyor. Ancak tüm bu işlemleri gerçekleştiren bazı kullanıcılar sayfaya hâlâ ulaşamadıklarını da belirtiyorlar. Dolayısıyla dev yazılım şirketinin bu noktada farklı algoritmaları da baz alarak kullanıcıların karşısına stres çarkını çıkardığı ortada.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >