Hangisi daha sağlam: BMW i3 ve Tesla Model S karşı karşıya!

Tesla ve BMW
Tesla ve BMW

Elektrikli otomobiller arasında gerçekleştirilen çarpışma testleri devam ediyor. Son olarak BMW i3 ve Tesla Model S arasında kapsamlı bir test gerçekleştirildi.

Yeni nesil elektrikliotomobiller için önemli adımlar atan BMW ve Tesla, bu kez de güvenlik hususunda karşı karşıya geldi. Fiziksel darbe ve çarpışma testleriyle araçların güvenliğini ölçen Euro NCAP, her iki şirketin en ufak otomobillerini baz alan önemli bir test gerçekleştirdi.

BMW i3'ün ön çarpışma testindeki durumu.
BMW i3'ün ön çarpışma testindeki durumu.

Fosil yakıtlı otomobillerde patlama ve dolayısıyla yangın gibi tehditler oluşturan trafik kazaları, elektrikli otomobillerde de benzer kötü sonuçlar doğurabiliyor. Elektrikli otomobillerde tabana yerleştirilen özel bataryalar zaman zaman patlamadan kaynaklı otomobilin yanarak kül olmasına sebep olabiliyor.

Tesla Model S'in ön çarpışma testindeki durumu.
Tesla Model S'in ön çarpışma testindeki durumu.

Tesla'nın Model S P100D'si, ön çarpışma testlerinde sürücü ve yolcular için emniyetkemerinin yetersiz olduğunu gösteriyor. Ancak genel ortalamaya bakıldığında Tesla yine de takla testlerinden başarıyla geçebiliyor. Bu hususta BMW ise çarpışma ve güvenlik testlerinde genel ortalamada sınıfta kalıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >