Huawei bu kez de katlanabilir akıllı telefon hazırlığında

Huawei katlanabilir telefon
Huawei katlanabilir telefon

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, dünyanın ilk üç kameralı akıllı telefonundan sonra bu kez de katlanabilir telefon konseptiyle dikkatleri üzerine çekiyor. İşte detaylar:

Hem Apple hem de Android ekosistemine özel ürünler geliştiren şirketler son yıllarda akıllı telefonların tasarımlarını farklılaştırmak için büyük çaba sarf ediyor. Geçen sene sonunda iPhone X ile başlayan 'çentik ekranlı tasarım', bu yıl Android cihazlara yayılmış durumda. Tepe seviyesi modellerde standart haline gelen 'çerçevesiz ekran' tasarımını da buna örnek gösterebilmek mümkün.

Üreticilerin son gözdesi ise katlanabilir modeller. Daha önce LG'nin çift ekrana sahip yeni bir akıllı telefon üzerinde ortaya çıkmış, patent çizimleriyle bazı detaylar netleşmişti. Mobil Terminal olarak isimlendirilen yeni konseptte ekranlardan biri standart kullanım için tasarlanırken diğeri ise alarm, tarih, sıcaklık ve saat gibi detayları gösteriyor.

Katlanabilir akıllı telefonlara doğru

Çizimlere bakılırsa Huawei'nin katlanabilir akıllı telefonunda da ZTE Axon'daki gibi çift ekran yer alacağını söylemek mümkün.
Çizimlere bakılırsa Huawei'nin katlanabilir akıllı telefonunda da ZTE Axon'daki gibi çift ekran yer alacağını söylemek mümkün.

Benzer bir kararı Huawei de alıyor. Geçtiğimiz haftalarda, P20 Pro ile 'dünyanın ilk üç arka kameralı akıllı telefon üreticisi' ünvanını kazanan Çinli üretici, bu kez de katlanabilir modelleriyle gündeme gelecek gibi görünüyor. Yeni tasarımlar filizlenmeye devam ederken Digitimes'ın haberine göre katlanabilir akıllı telefonlar için 2018'in sonunu beklemek gerekiyor. Elbette bu süreçte Huawei başta olmak üzere üreticilerin büyük bölümünün katlanabilir yapıda ürünler geliştirmesi söz konusu.

Mobil Dünya Kongresi'nde çift ekranlı ve katlanabilir konseptte bir akıllı telefona rastlamıştık. Detayları merak eden okuyucularımızı şöyle alalım:

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >