Huawei CEO'su, Apple'a hayran olduğunu ve ailesinin iPhone'larını kendisinin satın aldığını söylüyor

Huawei CEO'su Ren Zhengfei.
Huawei CEO'su Ren Zhengfei.

● Huawei CEO'su Ren Zhengfei bu hafta Çin devlet televizyonuyla yaptığı röportajda ailesi için Apple ürünleri satın aldığını açıkladı.
● Zhengfei ayrıca The South China Morning Post gazetesinde Apple ekosisteminin çok başarılı olduğunu dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump uzun süredir Çinli şirketlere gün yüzü göstermiyor. Çeşitli bölgelerdeki yasaklama ve kısıtlamaların ardından şimdi de alınan yeni kararlar ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz gün Huawei telefonlarda Google servislerinin yasaklanması konusu bunlardan biri.

Donald Trump, Huawei ve benzer Çinli şirketlerin ABD için güvenlik tehdidi oluşturduğunu söylüyor.
Donald Trump, Huawei ve benzer Çinli şirketlerin ABD için güvenlik tehdidi oluşturduğunu söylüyor.

Trump güvenlik riski oluşturduğunu söylüyor

Trump, bu yasaklamalara sebep olarak Huawei telefonların istihbarat dahil olmak üzere önemli mevkideki birçok kişiyi dinlediğini bahane gösteriyor.Yani kısacası Huawei'nin ülkesi için güvenlikproblemi oluşturduğunu söylüyor.

Android ekosisteminin en büyük oyuncularından biri olan Huawei, Google yasaklamaları sonrasında yeni önlemler alıyor. Uzun süredir üzerinde çalışılan mobil işletim sistemi hayata geçirilebilir.

Huawei'nin mevcut durumu Android ekosistemindeki diğer şirketlere ve Apple'a yarıyor. Çünkü pastadan pay kapmak için hazırda bekliyorlar.
Huawei'nin mevcut durumu Android ekosistemindeki diğer şirketlere ve Apple'a yarıyor. Çünkü pastadan pay kapmak için hazırda bekliyorlar.

Huawei'nin bu durumu Apple'a yarıyor

Huawei'nin mevcut durumu rakip Androidüreticilere ve Apple'a yarıyor. Çünkü Huawei pastasından pay almak isteyen diğer şirketler de bir yandan harekete geçiyor.

Huawei CEO'su Ren Zhengfei ise Çin televizyonlarına yeni yaptığı açıklamada Apple hayranı olduğunu doğruladı. The South China Morning Post gazetesine göre Ren tam olarak şu açıklamayı yaptı:

  • iPhone iyi bir ekosisteme sahip. Ailem yurt dışındayken hâlâ iPhone'larını satın alıyorum. Bu yüzden bir kişinin Huawei'ye olan sevgisi diğer kişilerin de Huawei telefonları seveceği anlamına gelmiyor.

Sosyal medya kullanıcıları, Huawei'nin Trump yönetimi tarafından karar listeye alınmasından sonra iPhone üreticisine boykot çağrısında bulunuyorlar.

Huawei CEO'sunun ailesinin iPhone kullandığını daha önce de görmüştük. Hatta şirket CEO'su Ren'in kızının Aralık'ta Kanada'da tutuklandığında iPhone kullandığı netleşmişti.

Bazı Huaweiçalışanları geçmişte Apple ürünleri kullandıkları için cezalandırıldı. Bu yılın başlarında ise iki çalışan iPhone kullanaraktweet attıktan sonra ücretleri 700 dolar düşürüldü.