Huawei gözünü kararttı: 'Hedef Samsung'

Huawei, şirket politikası olarak belirlediği çalışma yönergeleriyle 'başarılı sonuçlar' almayı bildi.

Akıllı telefon piyasasındaki yarış günden güne kızışırken son yıllarda en çok ön plana çıkan şirketler arasında yer alan Huawei'nin hedefi de netleşti. Şirket, piyasanın bir numarası olmak için çalışmalar yürütüyor...

Çin'in en büyük teknoloji şirketleri arasındaki varlığını sürdüren Huawei, ülkesinin dört bir yanında açtığı Huawei Store'lar ile görünürlüğünü artırırken yeni hedefler belirlemeyi de ihmal etmiyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı konumundaki Çin'deki iddiası dışında dünyaya açılmayı da isteyen Huawei, Apple'ı geçerek bu konudaki ilk adımını da atmıştı.

Huawei, Çin'in en büyük teknoloji üreticileri arasında yer alıyor.
Huawei, Çin'in en büyük teknoloji üreticileri arasında yer alıyor.

2018 yılının ikinci çeyreğinde yapmayı başardığı atılımla Apple'ı geride bırakmayı başaran şirket, dünyanın en fazla sayıda akıllı telefon satışı yapan ikinci şirketi konumuna erişmeyi bildi. Huawei'nin bu atağı ve önlenemez yükselişinin son muhatabı ise Samsung olacak. Huawei CEO'su Richard Yu, CNBC için verdiği röportajda 'Önümüzdeki yıl, bir numara olmaya biraz daha yaklaşacağız, belki de Samsung’la aynı sırayı paylaşırız. Belki de 2020 yılında bir numarada oluruz' ifadelerine yer verdi.

Telefon tasarımları da yapılıyor

Şimdilerde, Çin'in en büyük teknoloji firması olarak değerlendirilen Huawei, dünyada da akıllı telefon noktasındaki en büyük üreticilerden biri konumunda yer alıyor. Bunun dışında, farklı şirketler için telefon tasarımları da yapan şirket, bu konuda da iddialı bir ağ oluşturmayı başardı.

Mate 20 Pro, Huawei'nin en çok güvendiği modeller arasında yer alıyor.
Mate 20 Pro, Huawei'nin en çok güvendiği modeller arasında yer alıyor.

60 Euro'dan bugünlere gelindi

Çinli Huawei, 2010 yılında üretimi kendine ait olan ilk akıllı telefonu IDEOS'u Google'ın işletim sistemi olarak değerlendirilen Android ekosistemiyle beraber yaklaşık 60 Euro civarında bir fiyat seçeneğiyle satışa sunmuştu. O dönemden bu yana hızlı ve devinimli bir yükseliş gösteren şirket, maliyeti 1000 Euro seviyesine ulaşan akıllı telefonlar üreterek sektör içerisinde, kendine güçlü bir yer açmayı bildi. Huawei'nin liderlik hedefinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecek...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >