Huawei Mate 10'un yeni detayları belli olmaya başladı

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Çinli Huawei'nin bir süredir üzerinde çalıştığı yeni tepe seviyesi akıllı telefonu Mate 10'un yeni ayrıntıları belli olmaya devam ediyor.

Uzunca bir süredir mobil cihazlar için yapay zeka konusunda çalışmalar gerçekleştiren Huawei, 16 Ekim'de Mate 10 isimli yeni akıllı telefonunu duyurmaya hazırlanıyor. Her ne kadar tanıtım etkinliğine bir ay olsa da, ürüne ilişkin detaylar şimdiden açığa çıkmış durumda. Zira, telefonun 6.1 inç boyutunda tamamen çerçevesiz yapıya sahip 2160 x 1080 piksel çözünürlükte bir ekrana sahip olacağı; Kirin 970 işlemcisi barındıracağı ve 6 GB RAM ile birlikte geleceği şimdilik bilinen detaylar arasında. Elbette dahası var...

Mate 10'un ön kısmında kameranın yanına konumlandırılmış sensörler bulunuyor.
Mate 10'un ön kısmında kameranın yanına konumlandırılmış sensörler bulunuyor.

Bilhassa mobil ürünlere yönelik isabetli tahminleriyle bilinen Evan Blass, Mate 10'un yeni çizimlerini paylaştı. Bilgisayarda özel olarak oluşturan görsellere bakılırsa yeni akıllı telefonun ön kısmında kameranın yanında birçok farklı sensör yer alıyor. Ayrıca parmak izi okuyucu desteği de yine eski modellerde olduğu gibi Mate 10'da da devam ettiriliyor. Arka bölümde yer alan çift kamera da detaylar arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >