Huawei P30 Pro'nun yeni detayları ortaya çıktı

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, P serisini genişletmeye devam ediyor. Şirket bu kez de yeni yılın ilk çeyreğinde P30 Pro ile sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Yılın ilk çeyreğinde tanıtılan P20 serisiyle büyük bir başarı yakalayan Huawei, bu aileyi genişletmeye devam ediyor. Yeni üye ise P30 Pro. Mart 2019'da tanıtılması beklenen yeni telefonla ilgili bilgiler gelmeye devam ederken bir yandan da görseller ortaya çıkıyor. Son sızan bir görsel, P30 Pro'nun birkaç detayı hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Yeni görsel ipuçları barındırıyor

Huawei P30 Pro'ya ait olduğu söylenen görsel bu şekilde. Telefonun arkasındaki dört kamera ve öndeki kameranın minik çentiği ilk dikkat çeken detaylar arasında.
Huawei P30 Pro'ya ait olduğu söylenen görsel bu şekilde. Telefonun arkasındaki dört kamera ve öndeki kameranın minik çentiği ilk dikkat çeken detaylar arasında.

İlk dikkat çeken detay alt alta çizilen dört arka kamera. Ancak bunlardan üçü tek bir çemberde toplanırken biri ise ayrı olarak alt kısımda bulunuyor. Bu kameraların, daha önce incelediğimiz Mate 20 Pro'daki kameralarla benzer işlevleri göreceği biliniyor. Ayrıca kameralarda yine Leicaimzası görülebiliyor.

Öne bakıldığında ise ekran/ çerçeveoranının epey yüksek olduğunu tahmin edebilmek mümkün. Zira çerçeve sağda ve solda çerçeve yok. Üst ve alt kısımda ise çok ince çıtalı çerçeveler yer alıyor. Ayrıca ön kamera da çok minik bir çentikle telefonun üst orta kısmında sunuluyor. Diğer birçok üreticinin yaptığı gibi Çinli Huawei de aslında diğer üreticilerin yaptığı gibi çentiği tamamen ortadan kaldıran sistemler üzerinde çalışıyor. Yani gelecek sene çıkacak modellerde bu minik çentik de karşımıza çıkmayabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >