Huawei'nin "tamamen çerçevesiz ekranlı" akıllı telefonu 16 Ekim'de sahneye çıkıyor!

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Huawei, yapay zeka desteğiyle kuvvetlendirmiş olduğu Mate 10 modelini 16 Ekim'de sahneye çıkarmaya hazırlanıyor; Çinli şirket yeni reklam filminde iPhone'a gönderme yapıyor...

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, model çeşitliliğini artırarak pazardaki yerini garantilemeye devam ediyor. Şirket, özellikle son yıllarda gerek AR-GE gerekse diğer alanlardaki yatırımlarıyla hayli popüler olmuş durumda. Zira açıklanan son rakamlara göre Samsung'un ardından dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi konumunda olan Huawei, yepyeni bir modelle zirveye çıkmaya hazırlanıyor.

Uzunca bir süredir yapay zeka konusunda önemli adımlar atan şirket, önümüzdeki ay "gerçek yapay zeka destekli telefon" tanıtacağını duyurdu. Mate 10 şeklinde isimlendirilecek olan akıllı telefonun temelde yapay zeka desteğiyle birlikte çok daha hızlı işlem gerçekleştireceği ve çok daha uzun pil ömrü sunacağı üzerinde duruluyor. Üstelik parmakizi okuma ve yüztanıma gibi özelliklerin de sunulması bekleniyor. Yani esasında güvenlik tarafında da eskiye oranla birtakım güncellemeler mevcut. Elbette konuya ilişkin tüm detaylar Ekim'deki organizasyonla birlikte ortaya çıkacak. Hatta iPhone'a kafa tutan bir reklam filmi de çekilmiş durumda.

Huawei Mate 10'da Kirin 970, 6 GB RAM ve 4000 mAh kapasitede batarya gelmesi bekleniyor.
Huawei Mate 10'da Kirin 970, 6 GB RAM ve 4000 mAh kapasitede batarya gelmesi bekleniyor.

Ancak şu ana kadar netleşen bilgiler doğrultusunda Mate 10'un en önemli özelliğinin neredeyse "tamamen çerçevesiz" ekranlı yapısından bahsedilebilir. Zira 6.1 inç boyutundaki bu ekranda 2160 x 1080 piksel çözünürlüğün sunulması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >