İçişleri Bakanlığı: Cevaplanan 'soy bilgisi' istek sayısı 5 milyonu geçti

e-Devlet
e-Devlet

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü altyapısı üzerinden alt-üst soy bilgisi isteklerinin, 5.032.288’inin cevaplandığı belirtildi.

e-Devlet uygulamasına yeni eklenen ''alt-üst soy sorgulama'' hizmet sayfayı ile soy ağacını öğrenme uygulaması sosyal medyada hızla yayıldı. Soy ağacını öğrenmek isteyen herkes hızlıca 'e-Devlet'e girmeye başladı. 1800'lü yıllara kadar üst soy bilgilerini kontrol imkanı olduğunu duyan kullanıcılar yeniden soy ağacı sayfasına akın etti.

''Alt-üst soy bilgisi sorgulama'' sistemine girenler herhangi bir yoğunluk oluşmasın diye oluşturulan ''Talebiniz alınmıştır. Talep sıranıza göre alt-üst soy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır'' cevabıyla karşılaşıyor.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda bu hizmet ile belge alanların sayısının 5.032.288 olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sayfasından alınan ekran görüntüsü. Soy ağacınızı öğrenmek için buraya tıklayıp e-Devlet sayfasına gidebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >