İlk özgün helikopterimiz duyuruldu: T625!

​İlk özgür helikopterimiz duyuruldu: T625!

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılacak olan, en zorlu iklim ve coğrafi koşullarda dahi çalışabilen T635 Genel Maksat Helikopteri göreve hazırlanıyor...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sahip olduğu askeri yeterliliklerin artmasına yönelik çalışmalara yenileri eklenmeye devam ediyor. Çok zorlu iklim ve coğrafi koşullarda bile, yüksek irtifa ve yüksek sıcaklıkta, gece yahut gündüz ayırt etmeksizin çalışabilen T635 Genel Maksat Helikopteri, milli imkan ve kabiliyetlerle donatılıyor. 2021yılında seri üretimine geçilmesi planlanan T625'in üretim koşulları tamamlandı ve helikopterin yer testlerine başlandı. Savunma Sanayii Bakanı İsmail Demir’in sosyal medya hesabından yaptığı ’Tasarım ve üretimi yerli olan helikopterimizin ilk test uçuşuna yönelik hazırlıklar devam ediyor.' açıklamayla heyecanı iyiden iyiye artan helikopterin görüntüleri de paylaşıldı.

T625 birçok farklı özelliğe sahip

T625, geniş görev yelpazesine sahip olmasıyla birlikte taşıma, VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerini icra edebilecek. Özgün Helikopter Programı kapsamında, yapısal ve aviyonik sistemlerin yanı sıra, transmisyon, rotor ve iniş takımları gibi kritik öneme sahip sistemlerin tasarımları ve üretimleri de tamamen milli kaynaklar kullanılarak gerçekleştiriliyor. Bu haliyle ülkemizin savunma sanayii için büyük önem arz eden helikopter, gelecek için de umut verici olarak değerlendiriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >