İnsanlık tarihine damga vuracak proje: İnsan beyni bilgisayara bağlanacak

İnsanlık tarihine damga vuracak proje: İnsan beyni bilgisayara bağlanacak
İnsanlık tarihine damga vuracak proje: İnsan beyni bilgisayara bağlanacak

Teknoloji dünyasının dahi çocuğu olarak bilinen Elon Musk, her zamanki gibi yine şaşırtıcı bir proje ile karşımıza çıkmayı planlıyor. İnsanlık tarihine damga vurması beklenen bu teknoloji ile dahi girişimci, bilim kurgu filmlerinde şahit olduğumuz sahneleri gerçek hayata taşımayı planlıyor.

Teknoloji dünyasının İron man'i olarak bilinen Elon Musk, Tesla ve SpaceX gibi firmaları ile teknoloji dünyasına damgasını vurmaya devam ediyor. Fakat bu kadarı ile yetinmeyen dahi girişimci, en son trafik sorununa çözüm getirecek tünel kazma teknolojisi üzerinde çalışmalar yürüttüğünü açıklamıştı şimdi ise yeni kurduğu şirketi ile bilim kurgu filmlerini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Neuralink ismi ile kurduğu şirket ile insan ve makine etkileşimi koşunda yeni bir çalışma yürüten Musk, insanların fiziki bağlantısı olmadan makineleri yönetmelerini sağlayacak yeni bir teknoloji üzerinde çalıyor. Tedavisi mümkün olmayan önemli hastalıkların tedavisi için başlanılan çalışmalarda gelinen nokta ise, tüm insanlık tarihini değiştirecek bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.



Elon Musk söz konusu son teknolojisi ile insanların beyinlerini bilgisayara bağlamayı hedefliyor. Yapay zeka sistemi ve 'sinir dantelleri” adı verilen yapay sinir ağlarını kullanarak, makineye bağlanan kişilerin zihinlerindeki bilgiler bilgisayara aktarılması ve indirilip daha sonrasında depolanması hedefleniyor.

BİRÇOK HASTALIĞA ÇARE OLACAK

Projenin ilk aşamasında Parkinson başta olmak üzere birçok sinir hastalığının tedavisi için çalışmalar yürütülecek. Lakin bu projenin bir de kötü yanı bulunuyor ki o da bu uygulamaya girecek olan kişilere yerleştirilecek elektrotların beynin içerisine yerleştirilecek olması.

Söz konusu teknolojiyi kısa süre içerisinde hayata geçirmeyi planlayan Elon Musk, yakın zamanda bilim kurgu filmlerinde yaşanan sahneleri gerçek hayatta karışımıza çıkaracak gibi görünüyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >