Instagram arama geçmişi nasıl silinir?

Instagram arama geçmişi silme
Instagram arama geçmişi silme

Instagram'da yapılan aramalar ayarlar üzerinden kolay birkaç adım sayesinde tamamen silinebiliyor. Peki ama Instagram arama geçmişi nasıl silinir?

Instagram, geçen hafta yayınlanan "arşiv" özelliğiyle fotoğrafları geçici olarak gizlemek isteyen kullanıcılar için önemli bir adım atmıştı. Bu sayede kullanıcılar profillerinde görünmesini istemedikleri fotoğrafları doğrudan arşivde depolayabiliyor. Yani artık Instagram'da kapalı tutulmak isteyen fotoğraflar doğrudan arşive atılabiliyor.

Her yeni özellikle birlikte çok daha kullanışlı bir hale gelen Instagram, her sosyal mecrada olduğu gibi birtakım ipuçlarını da barındırıyor. Örneğin Instagram içinde yapılan tüm aramaları, ayarlar üzerinden ufak bir işlem sayesinde birkaç saniyede kolayca temizleyebilmek mümkün.

Hem Android hem de iOS cihazlarda Instagram uygulamasını açtıktan sonra en sağ üstteki simge vasıtasıyla ayarlara erişebilmek mümkün.
Hem Android hem de iOS cihazlarda Instagram uygulamasını açtıktan sonra en sağ üstteki simge vasıtasıyla ayarlara erişebilmek mümkün.
Instagram'da arama geçmişi nasıl silinir?

                                    Instagram'da arama geçmişini silmek için uygulamayı açtıktan sonra en sağ üstte yer alan anahtar simgesiyle "ayarlar" bölümüne erişmek gerekiyor. Akabinde, en alt kısma inerek "Arama Geçmişini Sil" düğmesi sayesinde Instagram içinde yapılan aramalar birkaç saniyede temizlenebiliyor.
Instagram'da arama geçmişi nasıl silinir? Instagram'da arama geçmişini silmek için uygulamayı açtıktan sonra en sağ üstte yer alan anahtar simgesiyle "ayarlar" bölümüne erişmek gerekiyor. Akabinde, en alt kısma inerek "Arama Geçmişini Sil" düğmesi sayesinde Instagram içinde yapılan aramalar birkaç saniyede temizlenebiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >