Instagram direkt mesajlara GIF desteği ekleniyor

Instagram
Instagram

Instagram'ın hikâyeler bölümünde uzunca bir süredir yer alan GIF desteği artık direkt mesaj bölümüne de geliyor. Yani artık Instagram'dan sohbet eden kişiler birbirlerine GIF gönderebilir hale geliyor.

Son birkaç yılın en popüler sosyal ağ uygulaması Instagram, güncellemeler sayesinde ek özellikler sunmaya devam ediyor. Platforma bu kez de direkt mesajlarda GIF desteği ekleniyor. Böylece Instagram üzerinden sohbet eden kişiler de artık GIF'leri kullanabilir hale geliyor.

GIPHY işbirliğiyle sağlanıyor

Güncellemeyi kendi blog sayfası üzerinden duyuran Instagram, bu sistemi daha önce hikâyeler bölümünde olduğu gibi GIPHY desteğiyle birlikte sağlıyor. Bundan böyle mesaj kutucuğunun hemen sağındaki GIF simgesiyle az önce de bahsettiğimiz üzere karşı tarafa GIF gönderebilmek mümkün oluyor.

Instagram, hikâyeler bölümü için aktif ettiği GIPHY destekli GIF özelliğini bu kez de direkt mesaj sistemi için sunuyor.
Instagram, hikâyeler bölümü için aktif ettiği GIPHY destekli GIF özelliğini bu kez de direkt mesaj sistemi için sunuyor.

GIF bölümünde ilk aşamada en popüler listesi görüntülendiği gibi arama seçeneği üzerinden GIPHY arşivine de erişilebiliyor. Üstelik burada 'Random' seçeneği de sunuluyor. Böylece karşı tarafa rastgele GIF gönderilebiliyor.

Türkiye'de henüz aktif edilmeyen bu özelliğin yakında hem Android hem de iOS tercih eden kişiler için kullanılabilir hale geleceği belirtiliyor. Uygulamanın en yeni sürümüne erişmek için Google Play ya da App Store'dan güncelleme yapabilir ya da aşağıdaki bağlantılar üzerinden yeni versiyonları indirebilirsiniz.

Instagram (Google Play)
Instagram (App Store)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >