Instagram Hikâyeler Snapchat'i geride bıraktı

Instagram
Instagram

Son raporlara göre Snapchat, Instagram karşısında kan kaybetmeye devam ediyor. Özellikle platforma dahil edilen hikâyeler özelliği her anlamda Snapchat'i köşeye sıkıştırmış durumda.

Snapchat'teki hikâyeler özelliğinin kopyalanmasıyla kelimenin tam anlamıyla şahlanan Instagram, son olarak Mayıs ayını baz alan kullanıcı istatistiklerini paylaştı. Günlük aktif kullanıcı sayısını 250 milyona çıkaran Instagram, kısa süre içinde Snapchat'e fark atmayı başardı.

Ocak'ta 150 milyon günlük aktif kullanıcı sayısına erişen Instagram, hikâyeler özelliği sayesinde Snapchat dahil diğer birçok farklı platformdaki kullanıcıları cezbetmeyi başarıyor; dolayısıyla milyonlarca kişi anlık hikâye paylaşmak için Instagram'ı tercih ediyor.

Snapchat'in günlük kullanıcı sayısı 166 milyon civarında. Buna karşılık Instagram Hikâyeler'in günlük kullanıcısı 250 milyondan fazla.
Snapchat'in günlük kullanıcı sayısı 166 milyon civarında. Buna karşılık Instagram Hikâyeler'in günlük kullanıcısı 250 milyondan fazla.

Son verilere göre Instagram'ın toplam kullanıcı sayısı 700 milyon civarında. Ama hikâyeözelliği bu doğrultuda kullanıcı kazanmaya devam ederse yakın zamanda bu sayının da çok önemli bir oranda artacağı aşikar.

Snapchat, Instagram karşısında kullanıcı sayısı sebebiyle kan kaybetmeye devam ederken maddi açıdan da zor günler geçiriyor; zira Instagram'ın son istatistikleri açıklamasıyla birlikte Snapchat hisselerinde %3'lük bir düşüş yaşandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >