Instagram Hikâyeler'de önemli yenilik: GIF desteği geldi!

Instagram Hikâyeler
Instagram Hikâyeler

Instagram'daki hikâyeler paylaşımı her geçen gün daha eğlenceli hale gelmeye devam ediyor. Platforma son olarak GIF desteği de eklendi. Böylece artık uygulamanın çıkarma bölümünden GIF eklemek mümkün.

Her güncellemeyle yepyeni özellikler kazanan Instagram, geçen hafta mesajlaşma sistemi için "son görülmeyi" aktif etmiş ve birçok kişinin tepkisini çekmişti. Ayarlar üzerinden değiştirilebilen bu özellik, istenildiği takdirde kullanıcılar tarafından kolayca pasif hale getirilebiliyor.

Son olarak platformdaki hikâyeler özelliğine GIF de eklenebilir hale geldi. Böylece hikâyelere çıkartma şeklinde hareketli objeler dahil edilebiliyor. Tabii burada en önemli detaylardan birisi GIPHY desteği. Bu sayede yüz binlerce farklı GIF'e erişmek mümkün oluyor.

Instagram Hikâyeler'e eklenen GIF özelliği sayesinde hareketli fotoğrafları çıkartma şeklinde paylaşımlara dahil etmek mümkün oluyor.
Instagram Hikâyeler'e eklenen GIF özelliği sayesinde hareketli fotoğrafları çıkartma şeklinde paylaşımlara dahil etmek mümkün oluyor.

Fotoğrafları boyutlandırma devri kapanıyor!

Ayrıca Instagram hikâyelerindeki fotoğrafların boyutları konusunda da güzel bir gelişme var. Yakın zamanda Instagram Hikâyeler'de fotoğrafları kırpmak ya da ekrana sığdırmak zorunda kalmayacağız gibi görünüyor. Birkaç hafta içinde bu özellikle alakalı yeni detayların ortaya çıkması söz konusu.

Instagram Hikâyeler için dünya genelinde birçok farklı ülkede aktif edilen GIF özelliğinin yakında Türkiye'deki kişilerin de kullanıma açılacağı belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >