Instagram, yepyeni bir hesap türü üzerinde çalışıyor: Creator Account

Instagram Creator Accounts
Instagram Creator Accounts

Instagram, Creator Accounts isimli yeni bir hesap türü tasarlıyor. Şu anda yalnızca belirli kişilerde test edilen bu özellik, standart kullanıcılara oranla farklı özelliklerin açılmasını sağlıyor. Detaylar haberimizde:

Facebook, aktif kullanıcı sayısı bakımından her geçen gün kan kaybediyor. Ancak Instagram'da tam tersi bir durum söz konusu. Tabii Instagram da durumun farkında ve bu yüzden 'içerik üreticileri' için yepyeni özellikler sunuyor.

Şirket son olarak 'Creator Accounts' isimli yeni bir üyelik sistemi üzerinde çalışıyor. Şu anda yalnızca küçük bir kitle tarafından test edilen bu sistem, standart kullanıcılara oranla birçok yenilik sunuyor. Peki ama bunlar neler?

Bu hesaplarda Instagram kullanıcılarına artık çok daha fazla istatistik bilgisi verileceği de tahmin ediliyor.
Bu hesaplarda Instagram kullanıcılarına artık çok daha fazla istatistik bilgisi verileceği de tahmin ediliyor.

Instagram içerik üretici hesabıyla hangi özellikler geliyor?

Instagram, Creator Accounts yani diğer değişle içerik üretici hesaplarıyla az önce de bahsettiğimiz gibi standart kullanıcılara oranla yeni özellikler sunuyor. Bunları başında ise takipçi ve takibibırakan kişilerin görünmesi geliyor.

Yani bu hesaplarda yeni takipçi ya da takibi bırakan kişilerin profillerine erişilebiliyor. Üstelik buna ek olarak mesajların farklı gruplara ayrılması durumu da söz konusu. Bu da aslında arkadaşlar, iş arkadaşları ya da aile gibi farklı kategoriler oluşturulabileceği anlamına geliyor. Tüm bu özelliklerle birlikte Instagram'ın 'içerik üreticiler' için daha çekici hale gelmesi bekleniyor.

Instagram, son birkaç gündür çok önemli yenilikler sunuyor. Sesli mesajlaşma özelliğinin kısa süre önce platforma eklenmesinin ardından 'geri sayım' özelliğini de sisteme dahil etti. Aşağıdaki haberler üzerinden her iki konuya dair kapsamlı bilgiye erişebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >