Instagram yerine kullanabileceğiniz en iyi 5 uygulama

Instagram için de alternatifler mevcut.

Fotoğraf paylaşımı üzerinden ilerleyen ve vadettikleri ile Instagram’a çok benzeyen sosyal medya uygulamaları birçok kişi tarafından biliniyor ve kullanılıyor. O uygulamalardan 5 tanesi ise geniş kitlelere ulaşabilmeyi başarmış durumda…

Dünyanın en popüler sosyal medya ağlarından biri olarak tanımlanabilecek olan Instagram, çok sayıda kullanıcı tarafından tercih edilen ve milyonlarca insanın sürekli takip ettiği bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Böylesi popülerliğe sahip bir uygulamanın bir gün temelli olarak kapatıldığını düşünmek bile kimi insanlar için oldukça zorlayıcı olacaktır. Fotoğraf tabanlı uygulamaların en iyi ve en meşhuru olan Instagram’a alternatif olabilecek 5 uygulamayı sizler için derledik.

Flickr

                                    
                                    Instagram’dan farklı olacak şekilde fotoğrafları daha çok bulut hizmeti olarak depolamaya yarayan bu uygulama, istendiği takdirde fotoğrafların paylaşılmasına da müsaade ediyor. Instagram gibi canlı video yahut hikaye özelliği olmasa da Flickr’ı farklı kılan en önemli özelliklerden biri şüphesiz gerçek çözünürlükte fotoğraf ekleyebilme yetisi.
Flickr Instagram’dan farklı olacak şekilde fotoğrafları daha çok bulut hizmeti olarak depolamaya yarayan bu uygulama, istendiği takdirde fotoğrafların paylaşılmasına da müsaade ediyor. Instagram gibi canlı video yahut hikaye özelliği olmasa da Flickr’ı farklı kılan en önemli özelliklerden biri şüphesiz gerçek çözünürlükte fotoğraf ekleyebilme yetisi.
Google+

                                    
                                    Diğer sosyal medyalara nazaran daha arka planda kalmış olduğu söylenebilecek olan Google+, fotoğraf yüklemek için en uygun yerlerden biri. Uygulamada istendiği gibi koleksiyonlar oluşturulup çeşitli etiketler üzerinden bu koleksiyonlara ulaşım sağlanabiliyor. Google Fotoğraflar’la entegre halde çalışan uygulama fotoğraf paylaşmayı sevenler için oldukça güçlü bir alternatif durumunda.
Google+ Diğer sosyal medyalara nazaran daha arka planda kalmış olduğu söylenebilecek olan Google+, fotoğraf yüklemek için en uygun yerlerden biri. Uygulamada istendiği gibi koleksiyonlar oluşturulup çeşitli etiketler üzerinden bu koleksiyonlara ulaşım sağlanabiliyor. Google Fotoğraflar’la entegre halde çalışan uygulama fotoğraf paylaşmayı sevenler için oldukça güçlü bir alternatif durumunda.
Imgur

                                    
                                    Imgur, Flickr’a olan benzerliğiyle dikkat çeken bir uygulama. Sınırsız sayıda ve hızda fotoğraf yükleyip sıralı albümler oluşturabildiğiniz uygulama, fotoğraflarınızı Imgur’da ya da diğer web sayfalarında paylaşmanızı sağlar. Kendi paylaşımlarınız dışında başkalarının paylaşımlarına da ulaşabilir, başka dünyaları da Imgur sayesinde keşfedebilirsiniz.
Imgur Imgur, Flickr’a olan benzerliğiyle dikkat çeken bir uygulama. Sınırsız sayıda ve hızda fotoğraf yükleyip sıralı albümler oluşturabildiğiniz uygulama, fotoğraflarınızı Imgur’da ya da diğer web sayfalarında paylaşmanızı sağlar. Kendi paylaşımlarınız dışında başkalarının paylaşımlarına da ulaşabilir, başka dünyaları da Imgur sayesinde keşfedebilirsiniz.
Pinterest

                                    
                                    Instagram ile arasında oldukça büyük farklar olmasına rağmen internet aleminin en geniş ve en çok takip edilen fotoğraf arşivlerinden birine sahip olan Pinterest, isteyen tüm kullanıcıların fotoğraflar yüklemesine olanak sağlıyor. Sosyal medya hizmeti olarak değerlendirilemeyecek olsa da milyonlarca fotoğraf barındırması ile ilgi çekiyor.
Pinterest Instagram ile arasında oldukça büyük farklar olmasına rağmen internet aleminin en geniş ve en çok takip edilen fotoğraf arşivlerinden birine sahip olan Pinterest, isteyen tüm kullanıcıların fotoğraflar yüklemesine olanak sağlıyor. Sosyal medya hizmeti olarak değerlendirilemeyecek olsa da milyonlarca fotoğraf barındırması ile ilgi çekiyor.
Tumblr

                                    
                                    Instagram’a dair bir ilginiz varsa muhtemelen Tumblr da sizin için iyi bir tercih olacaktır. Resim, video yahut metin gönderileri yapabilmenizi sağlayan bu uygulama, geçmiş dönemlerde daha ünlü olmasının yanında günümüzde varlığını halen sürdürüyor. Uygulamanın içerisinde yer alan kendi GIF’ini yapabilme şansı, Tumblr’ı rakiplerinin bir adım önüne geçiriyor diyebilmek mümkün.
Tumblr Instagram’a dair bir ilginiz varsa muhtemelen Tumblr da sizin için iyi bir tercih olacaktır. Resim, video yahut metin gönderileri yapabilmenizi sağlayan bu uygulama, geçmiş dönemlerde daha ünlü olmasının yanında günümüzde varlığını halen sürdürüyor. Uygulamanın içerisinde yer alan kendi GIF’ini yapabilme şansı, Tumblr’ı rakiplerinin bir adım önüne geçiriyor diyebilmek mümkün.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >