Instagram'da paylaşılan fotoğrafların aslında birebir aynı olduğunu gösteren hesap: Insta Repeat!

Insta Repeat
Insta Repeat

Insta Repeat isimli Instagram hesabı, aynı konumda paylaşılan fotoğrafların aslında birebir aynı olduğunu gösteriyor. Detaylar haberimizde:

Instagram akışında gezinirken hiç deja vu yaşadığınızı fark ettiniz mi? Bunun en önemli sebeplerinden biri aslında birçok kişinin hemen hemen aynı içerikleri paylaşıyor olması. İster sanatsal bir portre fotoğrafı isterse nefes kesici bir yamaç paraşütü fotoğrafı fark etmez... Aslında tüm bunlar daha önce yapıldı. Hem de defalarca.

Tamamen bu kezden yola çıkılarak oluşturulan @insta_repeathesabı, aynı paylaşımları baz alarak aslında platformda çok da farklı paylaşımlar yapılmadığını ispatlıyor. Bu basit Instagram hesabı Haziran'dan bu yana toplamda 87 fotoğraf paylaşmış ve an itibariyle (9 Ağustos 2018) 117 bin takipçiye erişiyor.

Insta Repeat'te paylaşılan fotoğraflardan bazıları bu şekilde.
Insta Repeat'te paylaşılan fotoğraflardan bazıları bu şekilde.

Paylaşımlar aslında birbirleriyle aynı!

Aynı bölgede çekilip konum bilgisiyle yapılan paylaşımların aslında ne kadar da birbirine benzediği bu görseller sayesinde bir kez daha ortaya çıkıyor. Hesap üzerinde kısa bir gezinti ve analizyaptıktan sonra aslında paylaşımların birbirini tekrarlayarak sonsuz bir döngüye girdiği netleşiyor. Önümüzdeki süreçte de benzer yapının devam etmesi bekleniyor.

Konuma ortak olduğunda aslında paylaşılan fotoğrafların çoğunun da aynı tarzda olduğu ortaya çıkıyor.
Konuma ortak olduğunda aslında paylaşılan fotoğrafların çoğunun da aynı tarzda olduğu ortaya çıkıyor.

Instagram, sık sık güncellenen ve her yeni güncellemeyle birlikte yepyeni özelliklerin dahil edildiği bir sosyal ağ. Dolayısıyla her geçen gün kullanıcı kitlesi de önemli oranda artıyor. Özellikle Hikâyeler sisteminin platforma dahil edilmesiyle birlikte kullanıcı sayısında ciddi bir sıçrama yaşandı. Tabii Instagram da bu doğrultuda gelir kalemlerini artırmaya devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >