Instagram’dan yenilik: Soru sorma özelliği geldi!

​Instagram’dan yenilik: Soru sorma özelliği geliyor

Facebook satın aldıktan bu yana büyük ve sürekli bir değişimle dikkat çekmeyi başaran Instagram, kendini yenilemeye, uygulamaya farklı özellikler adapte etmeye devam ediyor. Önce IGTV, hemen ardından Instagram Lite’ı aktif eden uygulama şimdi de yeni güncellemeyle birlikte ‘Hikayeler’ moduna yorum yapılabilecek, soru cevaplanabilecek bir sistem getirmeye hazırlanan Instagram bunu sonunda başardı ve soru sorma özelliğini aktif hale getirdi. Peki Instagram'da nasıl soru sorulur? İşte tüm detaylar...

Facebook’un büyük uğraşlar sonucu şimdi bakıldığında ‘ucuz’ sayılabilecek bir tutar karşılığında kendi bünyesine kattığı Instagram, sürekli olarak ortaya koymayı başardığı yeniliklerine son sürat devam ediyor. GZT Teknoloji ekibi olarak detaylı kılavuzlarını yayınladığımız ve yönergelerini oluşturduğumuz IGTV ve Instagram Lite’ın hemen ardından ortaya çıkan yeni bilgiler Instagram’ın yenilik ve değişikliklere doymadığını gösteriyor. Birkaç gün önce sosyal medyada ciddi anlamda dillendirilen bilgisayar üzerinden video yüklemesine izin verme opsiyonu tazeliğini korurken yeni haberler bambaşka bir özelliğin uygulamaya eklenmesi de büyük ilgi çekti. Instagram, soru sorma özelliğini aktif hale getirdi.

Instagram Hikayeler'de nasıl soru sorulur?

Instagram Hikayeler’de soru sorma özelliği, birçok farklı geliştirici tarafından hem tasarım hem de içerik olarak üzerinde düşünülmüş, çalışılmış bir gerçeklik olarak karşımıza çıkıyor. Evet-hayır anketleri ve emoji kaydırıcıları derken çok bu tip bir yönelim içerisinde zaten bulunan Instagram, tüm bu ‘sorular’ endeksini değiştirerek sınırsız uzunlukta cevap verilebilecek ‘Hikaye soruları’nı aktif hale getirdi. Yeni yayınlanan güncelleme ile hikayesinde soru sorma sekmesini kullanan her kullanıcı hikayesine gelen yanıtları kendi 'story timeline'ında' kullanabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >