Instagram'ın son umudu: 'IGTV ana sayfaya taşınıyor'

Instagram, IGTV'deki aksaklıkları gidermek için 'son bir hamle' yapmaya karar verdi.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Instagram’ın ‘az sayıda’ başarısız işlerinden biri olarak değerlendirilen IGTV için radikal bir karar verildi. Instagram, IGTV videolarını ana sayfada göstermeye başlayacak…

Büyük umutlarla geliştirilen ve 2018 yılının Haziran ayında kullanıma sunulan IGTV, bekleneni bir türlü veremedi. YouTube’a rakip olması beklenen ve bu doğrultuda büyük önem atfedilen uygulama, tüm reklam çalışmalarına rağmen bir türlü ‘kullanım alışkanlığına’ dönüşmeyi başaramadı. Instagram kullanıcılarının ‘IGTV’ ekranını ziyaret etmemesi en büyük problem olarak değerlendirildiğinden uygulama, radikal bir kararla farklı bir forma büründürülüyor.

IGTV, Instagram'ın büyük umutlarla aktif kıldığı bir özellik.
IGTV, Instagram'ın büyük umutlarla aktif kıldığı bir özellik.

Instagram’ın IGTV için uygun bulduğu düzenleme resmiyet kazandı. Bu düzenlemeye göre, takip edilen kullanıcıların IGTV videoları Instagram ana sayfasında gösterilmeye başlanacak. Yaklaşık 8 aydır beklenen sıçramayı bir türlü yapamayan IGTV için bu güncelleme, ‘son çare’ olarak görülüyor. IGTV videolarının ana sayfaya taşınmasıyla birlikte hem IGTV’nin hem de kullanıcılar arası etkileşimin artması bekleniyor.

IGTV, ekstra bir uygulama olarak da akıllı telefonlarda kullanılabiliyor.
IGTV, ekstra bir uygulama olarak da akıllı telefonlarda kullanılabiliyor.

IGTV videoları ana sayfada nasıl görünecek?

Instagram’ın ana sayfasına taşınan videoların yalnızca ön izleme olarak adapte edileceği ve videonun tamamına ulaşmak için yeniden IGTV ekranına gitmek gerekliliği bulunacağı güncellemeye dair gelen ilk bilgiler arasında. Bu düzenleme sayesinde kullanıcılar ön izlemesini yaptıkları IGTV videolarından haberdar olup tek bir ‘tık’ ile onlara ulaşabilmiş olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >