Instagram'ın yeni CEO'su Adam Mosseri oldu

Adam Mosseri.
Adam Mosseri.

Instagram kurucu ortakları Kevin Systrom ve Mike Krieger'ın şirketten ayrılmasından sonra CEO koltuğuna Adam Mosseri oturuyor. Ayrıntılar haberimizde:

Hikâyeler özelliğiyle birlikte son yılların en fazla tercih edilen sosyal ağlarından biri olan Instagram, yayınladığı hemen her güncellemeyle yepyeni özellikler sunuyor.

Yıllar önce Facebook'un çatısı altına dahil olan platform, aslında bundan tam olarak 6 sene önceKevin Systrom ve Mike Krieger isimli 'dahi ikili' tarafından hayata geçirildi. Ancak üst mertebelerde yaşanan kargaşa ve gerginlikler sebebiyle her iki isim de geçen hafta itibariyle görevi bıraktı.

Soldan sağa Mike Krieger, Adam Mosseri ve Kevin Systrom.
Soldan sağa Mike Krieger, Adam Mosseri ve Kevin Systrom.

Instagram'ın yeni CEO'su Adam Mosseri!

Alınan bu kararlar sonrası şirketin CEO koltuğu elbette boş kalmadı. Bugün itibariyle Instagram'ın CEO koltuğuna Adam Mosseri oturdu. Peki ama Adam Mosseri kimdir?

Adam Mosseri, aslında bundan tam olarak 10 yıl önce Facebook'un tasarım ekibinde çalışmaya başlayan ve daha sonrasında Instagram'a geçiş yapan önemli isimlerden biri. Yönetim ekibini tamamen yenileyecek olan Mosseri, yeni ekiple daha farklı alanlara da dahil olmak istiyor.

Ne olmuştu?

Ortak çalışmaları sonucu 2010 yılında, dünyanın en büyük sosyal medya mecralarından biri olacak Instagram’ı kuran ve Facebook’a sattıktan sonra da çalışmaya devam eden kurucu üyeler KevinSystrom ve MikeKrieger görevlerinden geçen hafta itibariyle istifa etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >