Intel CEO’su, Trump’a rest çekti

Donald Trump.
Donald Trump.

ABD Başkanı Donald Trump’ın iş dünyasına dair faaliyetleri durmaksızın devam ediyor. Bu faaliyetler arasında en büyük önem atfettiği organizasyonlardan biri olan “üretim kurulu” ise istifalarla çalkalanıyor.

Under Armour CEO’su Kevin Plank ve Merck CEO’su Kenneth Fraizer’dan sonra, Intel CEO’su Brian Krzanich de kuruldan istifa ettiğini açıkladı. Intel resmi blogunda paylaşılan açıklamada Krazinch, “Eşitlik ve ABD rekabetçiliğini geliştirmek için diğerleriyle birlikteyim. Bugünün şartlarında bu iki durumun da gelişmesi gerekiyor.” diyerek durumun nedenini ortaya koymuş oldu.

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin Charlottesville şehrinde aşırı milliyetçi Amerikalılar yürüyüş yapmış, bu yürüyüşte kimi şiddet olayları meydana gelmişti. Ne yazık ki, bazı insanların bu şiddet olaylarında hayatını kaybetmesi yahut sağlık problemleri yaşaması sonrası Trump’ın söylemleri tepki çekmişti.

Merck CEO’Su Kenneth Fraizer istifanın ardından hoşgörüsüzlüğün ve Trump’ın bazı söylemlerini hedef gösterirken, Trump’ın bu konuya verdiği cevap da geçilmedi. Twitter üzerinden Trump, Fraizer’a “Şimdi kuruldan ayrıldığında göre astronomik ilaç fiyatlarını düşürmeye vaktin olur” şeklinde seslenmişti. Intel CEO’sunun bu yoruma cevabı merakla bekleniyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >