iOS 11 nasıl kurulur?

iOS 11 kurulumu
iOS 11 kurulumu

Apple'ın birkaç ay önce WWDC 2017 kapsamında duyurduğu en yeni mobil işletim sistemi iOS 11'i final sürümü çıkmadan iPhone ya da iPad'lere kurabilmek mümkün. İşte telefon ya da tabletinde en yeni sistemi kullanmak isteyenlerin uygulaması gereken adımlar...

Haziran'ın ilk haftasında WWDC 2017 etkinliğini düzenleyerek iOS 11 mobil işletim sisteminin tüm ayrıntılarını geliştiricilerle paylaşan Apple, yeni iPhone'ların tanıtılmasıyla birlikte iOS 11'i de bir kez daha sahneye çıkarmış oldu.

Evet; mobilişletim sisteminin şu anda dokuzuncubetası yayınlanmış durumda. Yani henüz finalsürümü kullanıcılara sunulmuş değil. Ancak beş gün sonra (19 Eylül) çıkacak olan final sürümü öncesinde iPhone ya da iPad'lerine kurmak isteyenlerin sayısı da hayli fazla. iOS 11'in final sürümü yayınlanmadan en güncel sürüme geçiş yapmak isteyenlerin izlemesi gereken yol şöyle:

Uyumlu cihaz listesini kontrol edin

                                    
                                    
                                    iOS 11 kurulumu gerçekleştirmek için öncelikle iPhone ya da iPad'lerin uyumluluk listesine bakılması gerekiyor.İşte iOS 11'in kurulabileceği cihaz listesi:
iPhone: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 PlusiPad: iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 5.nesil, iPad Air, iPad Air 2, 9.7 inç iPad Pro, 10.5 inç iPad Pro, 12.9 inç iPad Pro (1.nesil), 12.9 inç iPad Pro (2.nesil)iPod: iPod touch 6.nesilDetaylı bilgi için: iOS 11 hangi cihazlara kurulabiliyor?
Uyumlu cihaz listesini kontrol edin iOS 11 kurulumu gerçekleştirmek için öncelikle iPhone ya da iPad'lerin uyumluluk listesine bakılması gerekiyor.İşte iOS 11'in kurulabileceği cihaz listesi: iPhone: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 PlusiPad: iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 5.nesil, iPad Air, iPad Air 2, 9.7 inç iPad Pro, 10.5 inç iPad Pro, 12.9 inç iPad Pro (1.nesil), 12.9 inç iPad Pro (2.nesil)iPod: iPod touch 6.nesilDetaylı bilgi için: iOS 11 hangi cihazlara kurulabiliyor?
Mutlaka ama mutlaka yedekleme yapın

                                    
                                    
                                    iOS 11'i "beta" sürecinde yüklemek isteyen kişilerin izleyeceği ikinci adım ise yedekleme yapmak. iPhone, iPad ya da iPod touch fark etmeksizin cihazları bilgisayara bağladıktan sonra iTunes'u açıp, şu adımları izleyin:- Pencerenin sol üstünden cihaz ismine tıklayın. - Yedeklemeler bölümünden bilgisayarı seçin.- Oluşturduğunuz şifreyi yedekleyin.- Yedekleme işlemini başlatın.
Mutlaka ama mutlaka yedekleme yapın iOS 11'i "beta" sürecinde yüklemek isteyen kişilerin izleyeceği ikinci adım ise yedekleme yapmak. iPhone, iPad ya da iPod touch fark etmeksizin cihazları bilgisayara bağladıktan sonra iTunes'u açıp, şu adımları izleyin:- Pencerenin sol üstünden cihaz ismine tıklayın. - Yedeklemeler bölümünden bilgisayarı seçin.- Oluşturduğunuz şifreyi yedekleyin.- Yedekleme işlemini başlatın.
Apple Beta Yazılım Programı'na kayıt olun

                                    
                                    
                                    Beta süreci gereği iOS 11'i yüklemek isteyen kişilerin Apple'ın "Beta Yazılım Programına" katılması gerekiyor. Aşağıdaki bağlantı üzerinden Apple'ın Beta Yazılım Programı'na kayıt olabilirsiniz.Apple Beta Yazılım ProgramıBu noktada kullanıcıların karşısına çeşitli seçenekler çıkıyor. Kafaların karışmaması açısından izlenmesi gereken yol şu şekilde:- "Kayıt Ol" düğmesiyle Apple ID kimlik bilgileriyle oturum açın.- Apple Beta Yazılım Programı'nın sunduğu kayıt koşullarını kabul edin ve bir sonraki adıma geçin.- iOS sekmesi seçiliyken "Başlarken" bölümüne giderek "iOS cihazınızı kaydedin" düğmesine tıklayın.- Cihaz kaydetme bölümü üzerinde iOS ibaresi seçili durumdayken "Profili İndir" düğmesiyle indirme işlemini gerçekleştirin.- Yükle diyerek iOS Beta Yazılım Profili'ni iPhone ya da iPad'lerinizi yeniden başlatın.
Apple Beta Yazılım Programı'na kayıt olun Beta süreci gereği iOS 11'i yüklemek isteyen kişilerin Apple'ın "Beta Yazılım Programına" katılması gerekiyor. Aşağıdaki bağlantı üzerinden Apple'ın Beta Yazılım Programı'na kayıt olabilirsiniz.Apple Beta Yazılım ProgramıBu noktada kullanıcıların karşısına çeşitli seçenekler çıkıyor. Kafaların karışmaması açısından izlenmesi gereken yol şu şekilde:- "Kayıt Ol" düğmesiyle Apple ID kimlik bilgileriyle oturum açın.- Apple Beta Yazılım Programı'nın sunduğu kayıt koşullarını kabul edin ve bir sonraki adıma geçin.- iOS sekmesi seçiliyken "Başlarken" bölümüne giderek "iOS cihazınızı kaydedin" düğmesine tıklayın.- Cihaz kaydetme bölümü üzerinde iOS ibaresi seçili durumdayken "Profili İndir" düğmesiyle indirme işlemini gerçekleştirin.- Yükle diyerek iOS Beta Yazılım Profili'ni iPhone ya da iPad'lerinizi yeniden başlatın.
iOS 11 kurulumunu başlatın

                                    
                                    Bir önceki adımı uyguladıktan sonra esasında bilgisayarlarla olan bağımlılık bitiyor. Artık iPhone ya da iPad'e geçiş yapabilirsiniz, zira geriye kalan tüm işlemler cihazlar üzerinden gerçekleştiriliyor. - Ayarlar > Genel > Yazılım güncelleme yolunu izleyin.- İndir ve Yükle kısmına tıklayarak iOS 11'in kurulumunu başlatın.Hepsi bu kadar... Daha sonrasında işleme geçiliyor ve bu süreçte de elbette hem iPhone hem de iPad'ler birkaç kez baştan başlıyor.
iOS 11 kurulumunu başlatın Bir önceki adımı uyguladıktan sonra esasında bilgisayarlarla olan bağımlılık bitiyor. Artık iPhone ya da iPad'e geçiş yapabilirsiniz, zira geriye kalan tüm işlemler cihazlar üzerinden gerçekleştiriliyor. - Ayarlar > Genel > Yazılım güncelleme yolunu izleyin.- İndir ve Yükle kısmına tıklayarak iOS 11'in kurulumunu başlatın.Hepsi bu kadar... Daha sonrasında işleme geçiliyor ve bu süreçte de elbette hem iPhone hem de iPad'ler birkaç kez baştan başlıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >