TeknolojiiOS 11'de iPhone saklama alanı nasıl temizlenir?

iOS 11'de iPhone saklama alanı nasıl temizlenir?

iOS 11 ile birlikte iPhone'larda kolay bir şekilde depolama alanı açabilmek mümkün. İşte depolama sıkıntısı çeken kullanıcılara ilaç gibi gelecek o yöntem...

YUNUS EMRE ŞAHİN GZT 1 DAKİKADA OKUNUR
iOS 11'de iPhone saklama alanı nasıl temizlenir?
iPhone

iOS 11 ile birlikte iPhone'larda kolay bir şekilde depolama alanı açabilmek mümkün. İşte depolama sıkıntısı çeken kullanıcılara ilaç gibi gelecek o yöntem...

Apple, geçen hafta tüm kullanıcılar için aktif hale getirdiği iOS 11 ile birlikte alışkanlıkları değiştiren birçok farklı yenilik sunuyor. Yani şu anda iPhone 5s ya da daha yeni bir iPhone'a sahip olan herkes telefonlarına mobil işletim sisteminin en yeni versiyonunu kurabiliyor.

Yeniliklerden biri depolama tarafında gerçekleşti. Apple, mevcut saklama alanı yönetimini bir üst aşamaya taşıyarak iOS 11 ile birlikte çok daha gelişmiş bir yapı sunmaya başladı. Böylece cihazlarda fotoğraf, video ya da mobil uygulamalar sebebiyle kısa sürede dolan depolama alanında kolayca yer açabilmek mümkün.

0. iOS 11'de saklama alanı nasıl yönetilir?
iOS 11'de saklama alanı nasıl yönetilir?

iPhone'larda gelişmiş saklama alanı yönetimini kullanabilmek için öncelikle Ayarlar > Genel > iPhone Saklama Alanı kısmına erişmek gerekiyor. 

Ardından en üst bölümde uygulamalar, fotoğraflar, ortamlar, mesajlar ve diğer olmak üzere içeriklerin kapladığı alan kategorik olarak farklı renklerde listeleniyor. 

0.

Hemen alt menüde ise "Kullanılmayanları Sil" isimli özel bir seçenek yer alıyor. iOS 11 ile birlikte sisteme dahil edilen bu özellik, saklama alanı yetersiz olduğunda devreye girerek kullanılmayan uygulamaları devre dışı bırakıyor ve depolama alanı açıyor. 

Hatta burada "Saklama alanı yetersiz olduğunda kullanılmayan uygulamaları otomatik olarak siler. Belgeleriniz ve verileriniz kaydedilir." şeklinde bir not da yer alıyor. 

Sağ üstte yer alan "Etkinleştir" düğmesiyle aktif hale getirilebilen özelliği daha sonrasında aynı bölümden pasif hale getirmek mümkün olmuyor. Tekrardan eski ayara dönmek isteyen kullanıcıların iTunes ya da App Store'dan ilgili bölüme erişmesi şart. 

Buradaki en önemli detaylardan biri kullanıcı verilerinin silinmiyor olması. Böylece herhangi bir kişisel verinin silinip depolama alanında yer açılması söz konusu değil. Pencerenin en alt bölümünde de depolamadan en fazla harcayan uygulamalar görüntülenebiliyor. 

YORUMUNUZU YAZIN, SORUNUZU SORUN
{{ entity.comments.quantity }} KİŞİ YORUM YAZDI
İLK YORUM YAZAN SİZ OLUN
YUNUS EMRE ŞAHİN GZT Editörü

GZT Teknoloji kendisinden sorulur. Teknoloji haberleri, ipuçları ve ürün incelemeleri hazırlar, her hafta gündemi değerlendiren canlı yayınlarla teknolojinin nabzını tutar.

YUKARI DÖNÜN

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz