iOS 12'de Gruplandırılmış Bildirimler nasıl yönetilir?

iOS 12 Gruplandırılmış Bildirimler

iOS 12'nin en çok ön plana çıkan özelliklerinden biri Gruplandırılmış Bildirimler... Bu sistem sayesinde bildirimler çok daha düzenli bir şekilde okunup, silinebiliyor. Üstelik artık ayarlar üzerinden uygulama bazlı geniş kapsamlı bir bildirim yönetim sistemi de sunuluyor. Ayrıntılar haberimizde:

Geçen sene iOS 11 ile birlikte 'kişiselleştirme' konusunda önemli adımlar atan Apple, iOS 12 ile bu sistemi bir adım öteye taşımak istiyor. Geliştirilen Apple Haritalar; Fotoğraf uygulamasındaki iyileştirmeler, Mesajlar için yeni Animoji'ler ve Grup FaceTime sohbetleri gibi yenilikler sunacak olan yeni mobil işletim sisteminin bildirimler sisteminde de güncelleme bekleniyor.

iOS 12'de bildirimlerin gruplandırılmış şekilde sunulacağı ifade ediliyor. Yani böylece aynı uygulamalardan gelen birçok farklı bildirim çerçevede toplanıyor. Dolayısıyla bildirimleri kategorik bazda silmek mümkün hale geliyor.

iOS 12'de bildirimleri okuma ve silme işlemi oldukça basit. Az önce de bahsettiğimiz üzere aynı uygulamalardan gelen bildirimler doğrudan üst üste istiflendiği için artık yönetimi çok daha kolay hale geliyor. Örneğin Twitter'dan gelen bir düzine bildirim de olsa bu bildirimler tek bir başlık altında toplanıyor. Burada tüm bildirimleri görüntülemek isteyen kişilerin en son bildirime dokunması yeterli.

gzt

Bildirimlerin silinmesi iOS 12'de çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Her bildirimi tek tek kapatmak yerine, belirli bir uygulama için tümbildirimlerisilmeyi seçmek mümkün. Yine de bildirimlerin sayısını fazla bulanlar için iOS 12'de Bildirim Merkezi'ndeki tüm bildirimler en tepedeki simgeyle silinebiliyor.

iOS 12'de bildirimler nasıl yönetilir?

En önemli ayrıntılardan biri de yeni sürümle birlikte bildirimlerin uygulama bazlı yönetimi. Bu işlev artık çok daha gelişmiş şekilde sunuluyor.
En önemli ayrıntılardan biri de yeni sürümle birlikte bildirimlerin uygulama bazlı yönetimi. Bu işlev artık çok daha gelişmiş şekilde sunuluyor.

iOS 12'de bildirimler artık okunma ve silmeden çok daha fazlasını sunuyor. Yeni mobil işletim sisteminde yer alan bildirim yönetim sistemi sayesinde çok daha işlevsel bir kullanım sunuluyor. Bildirimlerdeki üç nokta simgesine uzun basıldığında üç seçenek çıkıyor. Bunlar arasında bildirimler kilit ekranını sessize alınabildiği gibi; Bildirim Merkezi'nde görüntüleyebilir ya da belirli bir uygulama için bildirimleri tamamen kapatabilmek mümkün. Aynı ekranda birden fazla uygulamaya ait bildirimlerde değişiklik yapmak için Ayarlar menüsünü açma seçeneği de bu ekranda yer alıyor.

Ancak, Siri'nin gelişen yapısı sayesinde bağlamsal öneriler sunabileceği bilmek gerekiyor. Böylece bildirimlerde herhangi bir ayar yapmadan da size öneriler değerlendirilebiliyor. Örneğin, Siri nadiren kullanılan uygulamalar için bildirimleri kapatmanızı önerebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >