iOS 12'den beklenen 5 özellik

iOS 12
iOS 12

WWDC 2018 etkinliği sırasında geliştiricilere tanıtılması beklenen iOS 12'nin muhtemel 5 özelliği ortaya çıktı. Daha özelleştirilebilir bir yapı, çok daha başarılı bir Siri ve FaceTime grup sohbetleri bunlardan birkaçı. Tüm detaylar haberimizde:

Apple, uzunca bir süredir 4-8 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan WWDC 2018'e hazırlanıyor. Artık son birkaç gün olduğu için çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda. Geliştiriciler Konferansı kapsamında ürün tanıtılmayacağını bildiren şirket, tamamen yazılım, mobil uygulama ve türevlerine odaklanıyor.

Organizasyondaki en önemli gündem maddesi ise iOS 12. Geçen yıl iOS 11 ile kişiselleştirme seçeneklerini (Denetim Merkezi'nin özelleştirilmesi gibi) aktif eden şirket, bu kez sistemi bir adım daha ileri götürmek istiyor. Evet; iOS'un yeni sürümü için Eylül'ü beklemek gerekiyor. Fakat geliştiricilerin iOS 12'yi 'beta' testleri kapsamında daha önce cihazlarına kurabilmeleri mümkün. Her güncellemede yepyeni özellikler kazanan mobil işletim sisteminin iOS 12 ile birlikte sunacağı detaylar da merak ediliyor. İşte karşınızda 5 önemli gündem maddesi.

Kişiselleştirme seçenekleri
iOS 12'nin en önemli gündem maddelerinden biri özelleştirilebilir yapı. iOS 11 ile başlayan 'Denetim Merkezi Özelleştirme' sisteminin iOS 12'de bir adım daha ileri gideceği öngörülüyor. Artık kullanıcılar Denetim Merkezi'ni istediği şekilde özelleştirip daha metin boyutlarını değiştirebilecek gibi görünüyor. Yeni özelleştirme mekanizmasının çok daha kullanışlı bir yapı sunacağı düşünülüyor.
Kişiselleştirme seçenekleri iOS 12'nin en önemli gündem maddelerinden biri özelleştirilebilir yapı. iOS 11 ile başlayan 'Denetim Merkezi Özelleştirme' sisteminin iOS 12'de bir adım daha ileri gideceği öngörülüyor. Artık kullanıcılar Denetim Merkezi'ni istediği şekilde özelleştirip daha metin boyutlarını değiştirebilecek gibi görünüyor. Yeni özelleştirme mekanizmasının çok daha kullanışlı bir yapı sunacağı düşünülüyor.
Daha yetenekli Siri
iOS 5'ten yani 2012 yılından bu yan sisteminin bir parçası olan Siri, her güncellemeyle çok daha iyi bir noktaya gelmiş durumda. Şu anda Türkçe dahil birçok farklı dilde milyonlarca kişi iPhone ya da iPad'leri sesli komutlarla yönlendirebiliyor. Güncellemeyle beraber Siri'nin daha da yetenekli hale gelmesi söz konusu. Özellikle üçüncü taraf uygulamalara erişimle beraber Siri'nin yetenekleri daha geniş bir alana yayılacak gibi görülüyor. Küçük bir örnekle Siri sayesinde iOS 12'de iPhone'un otomatik şarkı başlatmasını sağlanabileceği de belirtilebilir.
Daha yetenekli Siri iOS 5'ten yani 2012 yılından bu yan sisteminin bir parçası olan Siri, her güncellemeyle çok daha iyi bir noktaya gelmiş durumda. Şu anda Türkçe dahil birçok farklı dilde milyonlarca kişi iPhone ya da iPad'leri sesli komutlarla yönlendirebiliyor. Güncellemeyle beraber Siri'nin daha da yetenekli hale gelmesi söz konusu. Özellikle üçüncü taraf uygulamalara erişimle beraber Siri'nin yetenekleri daha geniş bir alana yayılacak gibi görülüyor. Küçük bir örnekle Siri sayesinde iOS 12'de iPhone'un otomatik şarkı başlatmasını sağlanabileceği de belirtilebilir.
FaceTime'da grup görüşmeleri
iOS 12'nin kullanıcılara sunacağı en büyük yeniliklerden birinin de FaceTime tarafında gerçekleşmesi bekleniyor. Zira şu an ortaya çıkan bilgilere göre FaceTime, bu yeni sürümle birlikte grup görüşmeleri sayesinde bambaşka bir boyuta geçiyor.
FaceTime'da grup görüşmeleri iOS 12'nin kullanıcılara sunacağı en büyük yeniliklerden birinin de FaceTime tarafında gerçekleşmesi bekleniyor. Zira şu an ortaya çıkan bilgilere göre FaceTime, bu yeni sürümle birlikte grup görüşmeleri sayesinde bambaşka bir boyuta geçiyor.
Daha fazla Animoji seçeneği
Apple'ın iPhone X ve iOS 11 ile aktif ettiği Animoji özelliği de güncellenecek bileşenler arasında. Şu anda Face ID sistemini kullanan ve hareketli emoji oluşturmaya imkan tanıyan 12 farklı emoji var. Ama iOS 12 ile bu sayının önemli oranda artması bekleniyor. Animoji nedir? Animoji, kısaca klasik emojilerin daha dinamik ve hareketlendirilmiş hali anlamına geliyor. Yani aslında bu sayede duygular, hareketli emojilerle birlikte çok daha kolay ifade edilebiliyor.
Daha fazla Animoji seçeneği Apple'ın iPhone X ve iOS 11 ile aktif ettiği Animoji özelliği de güncellenecek bileşenler arasında. Şu anda Face ID sistemini kullanan ve hareketli emoji oluşturmaya imkan tanıyan 12 farklı emoji var. Ama iOS 12 ile bu sayının önemli oranda artması bekleniyor. Animoji nedir? Animoji, kısaca klasik emojilerin daha dinamik ve hareketlendirilmiş hali anlamına geliyor. Yani aslında bu sayede duygular, hareketli emojilerle birlikte çok daha kolay ifade edilebiliyor.
Daha az hata
Evet; iOS çoğunlukla az hata içeriyor. Ama yine de kusursuz değil. iOS 11'de de birtakım sorunlar yaşanmış; uygulama tarafında birtakım problemler çıkmıştı. Ama eski sürümlerde karşılaşılan hatalar iOS 12'de tamamen ortadan kalkacak gibi görünüyor.
Daha az hata Evet; iOS çoğunlukla az hata içeriyor. Ama yine de kusursuz değil. iOS 11'de de birtakım sorunlar yaşanmış; uygulama tarafında birtakım problemler çıkmıştı. Ama eski sürümlerde karşılaşılan hatalar iOS 12'de tamamen ortadan kalkacak gibi görünüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >