iPhone 8 çıkar çıkmaz karaborsaya düşebilir

iPhone 8
iPhone 8

Apple’ın yeni telefonu iPhone 8 hakkında birçok iddia ortaya atılıyor. Bu iddiaların bir kısmı inandırıcılık konusunda sınıfta kalırken kimi iddialar ise büyük bir dikkatle takip edilmeye değer durumda. Son iddia, telefonun beklenen tarihten geç çıkmasının ardından oluşabilecek senaryoya dair…

Apple’ın yoğun bir mesai ile kullanıcılarına sunmaya hazırlandığı iPhone 8 hakkında yapılan yorumların sayısı gün geçtikçe artıyor. Telefonun boyutları, özellikleri ve tasarımı dışında içerisinde bulunabileceği durumlar da sürekli olarak değerlendiriliyor. iPhone 8’e dair genel kanı telefonun gelişim sürecinde yaşanan aksaklıklar dolayısıyla beklenenden daha geç çıkacağı yönünde. Bu iddiaya katılmayan J.P. Morgan analistleri, görüşlerin gerçekdışı olduğunu savunuyor.

J.P. Morgan tarafından yayınlanan raporda, iPhone 8’in çıkış tarihi herhangi bir aksaklık dolayısıyla değişmeyecek ve çıkması gerektiği anda satışa çıkacak. Apple’ın diğer cihazlarında olduğu gibi iPhone 8’i de bu yılın eylül ayında, gecikme olmadan piyasaya çıkaracağını belirten analistleri reddedenler de var. Çıkış tarihinin gecikmemesi halinde başka problemlerin devreye gireceğini, talepleri karşılayabilecek sayıda cihazın üretilemeyeceğini savunanların sayısı azımsanamayacak seviyede. Telefona rekor seviyede talebin olduğu ve planlanan üretim rakamlarının bu talebi karşılamaya yetmeyeceği savunuluyor. Durum bu şekilde olursa, cihazın çıktığı ilk günden itibaren karaborsaya düşebileceği ve fahiş fiyatlardan alıcı bulabileceği iddia ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >