iPhone 8 ne kadar hızlı olacak?

iPhone 8 ne kadar hızlı olacak?
iPhone 8 ne kadar hızlı olacak?

Dünya, Apple tutkukarı için “iPhone 8 nasıl geliyor?” sorusunun etrafında dönmeye başladı. Bu soruya verilen onlarca cevap içinde kullanıcıları tatmin eden cevaplar da mevcut. Peki iPhone 8’in çokça merak edilen hızına dair sahip olduğumuz ipuçları neler?

iPhone 8 henüz tam olarak karşımıza çıkmamış olsa da Apple tarafından resmen ilan edildi. Apple’ın iPhone 8’i ilan etmesinin ardından gelecekteki amiral gemisi için tahmin ve beklentiler de hızla artmaya başlıyor. PhoneBuff ismindeki oldukça fazla sayıda ziyaretçiye sahip bir teknoloji sitesi ise bu durumu bir testle daha tahmin edilebilir yapmaya çalıştı. Temel olarak iPad Pro’yu kullanan ve iPhone 7 öncesinde yapılan hız testlerinde yüksek oranda başarıya ulaşan PhoneBuff, iPhone 8 için tahminlerde bulunmaya başlıyor.

iPhone 7, sahip olduğu A10 Fusion işlemcisiyle iPad Pro’da bulunan A10X işlemcisinin kıyaslanması sonucunda piyasaya çıkmadan önce hızıyla ilgili bir tahmin yapabilmemizi mümkün kılmıştı. Halihazırda, iPhone 8’in performansının A10X Fusion’dan çok da uzakta olmayacağı düşünülüyor ve bu durum, A11 işlemcisi Apple tarafından duyurulmadığı sürece iPhone 8’in A10X Fusion ile çalışacağını ortaya koyuyor. iPad Pro’nun oldukça yetkin işlemcisine rağmen bazı testlerde yavaş kalması durumu ise daha fazla içeriğin yüklenmesi nedeniyle sahip olduğu büyük ekranına mal ediliyordu. iPad Pro’dan farklı olarak iPhone 8’in aynı işlemciyle harikalar yaratacağı söylenebilir. Son durum, iPhone 8’in iPhone 7 ve iPad Pro’dan çok daha hızlı bir şekilde bizlerle buluşacağını ortaya koyar nitelikte.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >