iPhone 8'de kablosuz şarja dair son gelişme: Beklenenden yavaş şarj edecek

iPhone 8
iPhone 8

Apple'ın iPhone 8 ile birlikte sunacağı tahmin edilen kablosuz şarj özelliğinin hız konusunda çeşitli sıkıntılar oluşturacağı söyleniyor. Yani iPhone 8 kablosuz şarj konusunda rakiplerinin gerisinde kalabilir.

Tanıtım tarihinin yaklaşmasıyla birlikte iPhone 8 ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni akıllı telefonun tahmini teknik özellikleri ve tasarım detayları neredeyse tamamen ortaya çıkmış durumda. Ancak en çok merak edilen detaylardan biri kablosuz şarj. Bu konuda Apple'a yakınlığıyla bilinen mobil uzmanlar bile kararsız durumda. Yani yeni nesil iPhone'da kablosuz şarj özelliği gelecek mi, gelmeyecek mi henüz netleşen bir şey yok.

Apple'ın kablosuz şarj standını yeni iPhone'un kutu içeriğine dahil etmeyeceği; bu özellikten yararlanabilmek için kullanıcıların ayrıca bir stant alması gerektiği vurgulanıyor.
Apple'ın kablosuz şarj standını yeni iPhone'un kutu içeriğine dahil etmeyeceği; bu özellikten yararlanabilmek için kullanıcıların ayrıca bir stant alması gerektiği vurgulanıyor.

Son ortaya çıkan bilgiler ise yeni iPhone'da kablosuz şarj özelliğinin sunulacağı; ancak hız konusunda çeşitli sıkıntılar olduğu yönünde. Yani bu bilginin ışığında kablosuz şarj özelliğinin diğer rakiplere oranla beklentilerin altında kalacağını söyleyebilmek mümkün. Bunun en büyük sebebi ise Qi olarak isimlendirilen kablosuz şarj standardıyla gelmesi beklenen iPhone 8'in, en yüksek 7.5 Waat desteklemesi. Rakiplerde bu değer 15 Watt seviyesinde; dolayısıyla eğer bilgiler doğruysa Apple'ın bu konuda Samsung'un gerisinde kalacağı söylenebilir.

Öte yandan kablosuz şarj ile ilgili en önemli detaylardan biri de şarj standının kutu içeriğinde sunulmayacak olması. Yani iPhone'larını kablosuz olarak şarj etmek isteyenlerin ek ücret ödeyerek standı satın almaları gerekecek. Apple'ın, aylar öncesinde kablosuzşarj teknolojisiyle alakalı olarak beş farklı ekiple birlikte çalıştığı bilgileri de ortaya çıkmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >