iPhone X görüntülerini paylaşan kız, babasının Apple'dan kovulmasına neden oldu

iPhone X sızıdırlması
iPhone X sızıdırlması

Babasının Apple’da çalışmasını fırsat bilen Brooke Amelia Peterson, eline geçirdiği iPhone X görüntülerini YouTube’dan paylaşınca babası işinden oldu.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyanın en çok konuşulan olayları arasında bulunan iPhone X görüntülerinin paylaşılması, bir Apple mühendisinin işinden olmasına neden oldu. Brooke Amelia Peterson adındaki kız, Apple’da çalışan babası sayesinde bir iPhone X’i eline geçirdi. Ancak baba, kızının cihaz satışa çıkmadan görüntülerini paylaşılacağını tahmin edemedi.

Amelia, telefonun kamerası dahil merak edilenleri inceledi.
Amelia, telefonun kamerası dahil merak edilenleri inceledi.

Görüntüleri Apple kafeteryasında kaydetti

Amelia, elindeki iPhone X ile çektiği videoyu Apple’ın Cupertino’daki tesislerindeki kafeteryada kaydetti. Apple’ın videoyu acilen kaldırmasını istemesi üzerine video Amelia Peterson tarafından kaldırıldı. Videodaki telefonu hepimiz gördük ancak bu görüntülerde farklı bir şeyler de vardı. Öyle ki Notlar uygulamasında henüz piyasaya sürülmemiş olan ürünlerin kod isimleri de istenmeden ortaya çıktı. Kız kuralları çiğnediğinin farkında bile değilken bunun sorumluluğunu üstlenen babasının işine Apple tarafından son verildi.

Bir kuralı çiğnerseniz kimse size yardımcı olmaz

Olayların üzerine fikirlerini dile getiren Amelia Peterson şunları söyledi: ‘’Apple için çalışıyorsanız, iyi bir insan olmanız bir şey ifade etmiyor. Bir kuralı çiğnerseniz, kimse size yardımcı olmaz.’’

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >