iPhone X Türkiye fiyatı belli oldu

iPhone X
iPhone X

Apple, iPhone X Türkiye fiyatını açıkladı. Şu anda şirketin web sayfası üzerinden telefonun detaylı fiyat bilgilerine erişilebiliyor. İşte iPhone X Türkiye fiyatı ve detayları...

Apple, geçen ay Steve Jobs Theater'da düzenlediği konferansla birlikte yeni nesil iPhone'ların tanıtımını gerçekleştirdi. Organizasyondan aylar önce ortaya çıkan bilgiler eşiğinde sahneye ilk etapta iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modelleri çıktı. Daha sonrasında ise asıl büyük yenilikleri barındıran ve iPhone'un onuncu yılına özel olarak üretilen iPhone X'in de tanıtımı yapıldı. Böylece, milyonlarca kişinin aylardır merakla beklediği yeni üst seviye akıllı telefonlar ortaya çıkmış oldu. Organizasyonda yeni iPhone'ların fiyatlarının duyurulmasıyla beraber, Türkiye için hesaplamalar ve fiyat tahminleri yapmaya başladı.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus 4.7 inç ve 5.5 inç ekran boyutlarıyla sunuluyor.
iPhone 8 ve iPhone 8 Plus 4.7 inç ve 5.5 inç ekran boyutlarıyla sunuluyor.

Birkaç gün önce iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinin fiyatlarının açıklanmasıyla beraber, gece saatlerinde de en yüksek profilli iPhone'un Türkiye'deki satış fiyatı netleşti. Öncelikle iPhone 8 serisinin fiyatlarını hatırlatmakta yarar var.

iPhone 8 Türkiye fiyatı

iPhone 8, kullanıcılara iki farklı depolama seçeneğiyle birlikte sunuluyor. Bunlardan biri 64, diğeri ise 256 GB. Cam gövdesi sayesinde kablosuz şarj imkanı sunan yeni telefonda fiyatlandırmalar ise şu şekilde:

  • iPhone 8 - (64 GB): 4149 TL
    iPhone 8 - (256 GB): 4949 TL
    iPhone 8 Plus - (64 GB): 4699 TL
    iPhone 8 Plus - (256 GB): 5499 TL

Apple, kendi web sayfası üzerinde iPhone X'in fiyatlarını açıkladı. Gümüş ve uzay grisi olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip olan yeni iPhone'un fiyatları elbette kapasiteye bağlı olarak değişiyor.

  • iPhone X - (64 GB): 6099 TL
    iPhone X - (256 GB): 6899 TL

Fiyatların detayına inildiğinde ise "KDV ve yasal ücretler dahildir: Yaklaşık 1857 TL" şeklinde bir açıklama metnine de yer veriliyor.

iPhone X özellikleri

OLED teknolojili ve yuvarlatılmış kenarlı 5.8 inç'lik ekranla gelen akıllı telefonda 2436 x 1125 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturulabiliyor. iPhone X, kaldırılan fiziksel ana menü tuşu, 4 + 2 yapısında çalışan 6 çekirdekli yeni mobil işlemci, 12 MP'lik çift arka kamera, yüz tarama özelliği, hareketli emoji, hızlı şarj, kablosuz şarj ve yeni nesil batarya gibi özellikler sunuyor.

iPhone X ne zaman satışa çıkıyor?

Apple'ın iPhone X için ön sipariş başlatacağı tarih 27 Ekim. Lakin belirtilen ülkeler arasında Türkiye ne yazık ki yer almıyor. Dünya genelinde 3 Kasım'da raflara çıkacağı belirtilen iPhone X'in ülkemize gelişi Kasım sonunu ya da Aralık başını bulabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >