iPhone X'in kullanılabilirliğini artıran 4 yöntem

iPhone X
iPhone X

iPhone X; şu ana kadar Apple tarafından üretilen en iyi iPhone olma özelliği taşıyor. Dolayısıyla yüksek meblağlar vererek yeni iPhone'u satın almak isteyen kullanıcılar, telefonun ve sunduğu özelliklerin tüm ayrıntılarını bilmek istiyor. İşte pek çok kişinin farkında olmadığı iPhone X'in kullanılabilirliğini artıran 4 yöntem...

Yüksek ekran / gövde oranı; cam gövde, kablosuz şarj, 6 çekirdekli yeni nesil işlemci, FaceID ve Animoji gibi yepyeni özellikler sunan iPhone X, şu ana kadar Apple'ın üretmiş olduğu en iyi iPhone. Elbette bu noktada telefonu yüksek meblağlar verip satın alan kullanıcılar, daha kapsamlı özellikleri merak ediyor. İşte yeni nesil tepe seviyesi iPhone'un kullanılabilirliğini artırmak için 4 yöntem.

Ana menü göstergesi nasıl gizlenir?

                                    Diğer iPhone'larda olduğu gibi iPhone X'te de kullanıcıların ana menüde olduğunu gösteren ince bir çubuk yer alıyor. Bu çubuk, ana ekrandan diğer ekranlara geçiş yapıldığında sağa ya da sola oynayarak bilgilendirme yapıyor. Ancak bazı kullanıcılar bu sistemi tamamen devre dışı bırakmak istiyor. iPhone X'teki ana menü göstergesini gizlemek için Ayarlar > Gizli Ev Göstergesi seçeneğine erişmek gerekiyor. Daha sonrasında Ev Göstergesi bölümünden bu sistemi tamamen pasif hale getirebilmek mümkün.Ayrıca bazı kullanıcılar yalnızca bu simgenin parlaklığın azalmasını istiyor; bu durumda şeffaflık ayarını değiştirmek en mantıklı çözümlerden biri.
Ana menü göstergesi nasıl gizlenir? Diğer iPhone'larda olduğu gibi iPhone X'te de kullanıcıların ana menüde olduğunu gösteren ince bir çubuk yer alıyor. Bu çubuk, ana ekrandan diğer ekranlara geçiş yapıldığında sağa ya da sola oynayarak bilgilendirme yapıyor. Ancak bazı kullanıcılar bu sistemi tamamen devre dışı bırakmak istiyor. iPhone X'teki ana menü göstergesini gizlemek için Ayarlar > Gizli Ev Göstergesi seçeneğine erişmek gerekiyor. Daha sonrasında Ev Göstergesi bölümünden bu sistemi tamamen pasif hale getirebilmek mümkün.Ayrıca bazı kullanıcılar yalnızca bu simgenin parlaklığın azalmasını istiyor; bu durumda şeffaflık ayarını değiştirmek en mantıklı çözümlerden biri.
Kalın Metin özelliği nasıl aktif edilir?

                                    iOS 11 ile birlikte gelen ve iPhone X'in kullanılabilirliğini artıran diğer bir özellik ise koyulaştırılmış font desteği. Artık özellikle başlıklarda koyulaştırılmış font sistemi büyük fayda sağlıyor. Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Kalın Metin seçeneği aktif edildiğinde görme zorluğu çeken kişilerin cümleleri daha net okuması söz konusu.Bu seçenek aktif edildiğinde iPhone'un düzenlemeleri gerçekleştirmek için baştan başlaması gerektiğini de unutmamak lazım.
Kalın Metin özelliği nasıl aktif edilir? iOS 11 ile birlikte gelen ve iPhone X'in kullanılabilirliğini artıran diğer bir özellik ise koyulaştırılmış font desteği. Artık özellikle başlıklarda koyulaştırılmış font sistemi büyük fayda sağlıyor. Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Kalın Metin seçeneği aktif edildiğinde görme zorluğu çeken kişilerin cümleleri daha net okuması söz konusu.Bu seçenek aktif edildiğinde iPhone'un düzenlemeleri gerçekleştirmek için baştan başlaması gerektiğini de unutmamak lazım.
Bildirimler nasıl görüntülenir?

                                    iOS 11 ile birlikte bildirimlerde önemli düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Hatta bildirim sisteminin tamamen değiştiğini söylemek mümkün. Bu doğrultuda bazı kullanıcılar şikayetçi olurken, bazı kullanıcılar ise yeni bildirimlerden gayet memnun. Gelen bildirimlerde parmak sola doğru kaydırıldığında ekranda "Görüntüle" düğmesi beliriyor. Bu seçeneğe tıklandığında bildirimlerin detayları aynı pencere üzerinden görülebiliyor.
Bildirimler nasıl görüntülenir? iOS 11 ile birlikte bildirimlerde önemli düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Hatta bildirim sisteminin tamamen değiştiğini söylemek mümkün. Bu doğrultuda bazı kullanıcılar şikayetçi olurken, bazı kullanıcılar ise yeni bildirimlerden gayet memnun. Gelen bildirimlerde parmak sola doğru kaydırıldığında ekranda "Görüntüle" düğmesi beliriyor. Bu seçeneğe tıklandığında bildirimlerin detayları aynı pencere üzerinden görülebiliyor.
Klavye tek elle nasıl kullanılabilir?

                                    iPhone X'te 5.8 inç'lik Super Retina HD ekran yer alıyor. OLED Multi - Touch yapısındaki ekranda 2436 x 1125 piksel çözünürlükte ve 458 PPI piksel yoğunluğunda görüntüler oluşturulabiliyor. Bu büyük ekranda kullanıcılar her zaman çift elle mesaj yazma lüksüne sahip olmuyor. Burada, iOS klavyesini tek elle kullanmak için klavye üzerinde küre simgesini seçip sağ ya da sol eli belirlemek gerekiyor.
Klavye tek elle nasıl kullanılabilir? iPhone X'te 5.8 inç'lik Super Retina HD ekran yer alıyor. OLED Multi - Touch yapısındaki ekranda 2436 x 1125 piksel çözünürlükte ve 458 PPI piksel yoğunluğunda görüntüler oluşturulabiliyor. Bu büyük ekranda kullanıcılar her zaman çift elle mesaj yazma lüksüne sahip olmuyor. Burada, iOS klavyesini tek elle kullanmak için klavye üzerinde küre simgesini seçip sağ ya da sol eli belirlemek gerekiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >