iPhone'lar bu kez de Almanya'da yasaklanıyor

iPhone
iPhone

Çin'deki yasaklamanın üzerinden birkaç hafta geçmiş olmasına rağmen Apple ve Qualcomm arasındaki gerilim farklı ülkelere de sıçrıyor. Bu kez de Almanya'daki iPhone satışları yasaklandı. Detaylar haberimizde:

Qualcomm ve Apple arasındaki 'davalar silsilesi' devam ediyor. İki şirketin ismi 'patent savaşları' konusunda aynı cümlede geçmeye devam ediyor. Birkaç hafta önce Qualcomm, iPhone'larda kullanılan bazı teknolojilere ait patentlerin kendinde olduğunu ifade ederek mahkemeye başvurmuştu. Akabindeki süreçte ise iPhone'lar Çin'de yasaklandı. Ancak yasaklama bu kez de Almanya'ya sıçrıyor.

Alınan karar iPhone 7 ve iPhone 8'leri kapsıyor.
Alınan karar iPhone 7 ve iPhone 8'leri kapsıyor.

Qualcomm, Almanya'da Münih Bölge Mahkemesi'nde Apple'a açtığı yeni dava sonucunda iPhone 7 ve iPhone 8'lerin ülkede satılmasını engelledi.

iPhone satışlarının Almanya'da engellenmesinin sebebi ne?

iPhone'ların Almanya'da engellenmesinin asıl sebebi Qualcomm'a ait olan 'envelope tracking' isimli teknolojinin patentinin ihlal edilmiş olması. Bu teknoloji aslında kablosuz sinyal aktarımı konusunda güç tüketiminin minimum seviyeye inmesini sağlıyor.

Intel ve Qualcomm tarafından konuyla alakalı çeşitli açıklamalar var. Intel Genel Danışmanı Steven Rodgers, Qualcomm'un patent davalarının yonga seti sektöründe rekabete olumsuz etki edeceğini ifade ederken, Qualcomm ise Apple'ın patent ihlalleriyle potansiyel zarara sebep olduğunu savunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >