iPhone'ları hızlandırmanın en kolay yolu nedir?

iPhone
iPhone

iOS 11 güncellemesiyle birlikte kullanıcıların en çok şikayet ettiği sorunların başında "yavaşlama" geliyor. Ancak, tek bir adımı uygulayarak iPhone'ları hızlandırabilmek mümkün. İşte iPhone'ları hızlandırmanın en kolay yolu...

iOS 11'in herkese açılmasından sonra bazı kullanıcılar hem iPhone hem de iPad'lerin yavaşlamasından şikayet ediyor. Evet; Denetim Merkezi'nin özelleşmesi ve sunulan ek yenilikler birçok kişinin hoşuna gitti. Ancak, genel yavaşlama ve ufak - tefek hatalar can sıkmaya devam ediyor. Bu noktada yayınlanan ara güncellemeler önemli sorunları tamamen ortadan kaldırsa da, iOS 11 hâlâ kendinden beklenen performansı en üst seviyede sunamamış gibi görünüyor; zira kullanıcıların genelinden yansıyan geri bildirimler bu şekilde.

Ancak, uygulanacak basit yöntemlerle mobil işletim sistemini ve dolayısıyla da iPhone ya da iPad'leri hızlandırabilmek mümkün. En temel anlamda Ayarlar ve Erişilebilirlik kısmına gizlenen bir ayar vasıtasıyla akıllı telefon ve tabletleri eskisinden çok daha yüksek performanslı çalışacak hale getirebilmek mümkün.

iPhone'ları hızlandırmanın en kolay yolu Erişilebilirlik'ten geçiyor!

iPhone'ları hızlandırmak için en mantıklı seçeneklerden biri efektleri azaltmak.
iPhone'ları hızlandırmak için en mantıklı seçeneklerden biri efektleri azaltmak.

Apple iPhone ya da iPad'leri hızlandırmak isteyen kullanıcıların ilk etapta Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik yolunu izlemesi gerekiyor.

Efektleri ortadan kaldırmak için "Hareketi Azalt" seçeneğini kullanmak kâfi.
Efektleri ortadan kaldırmak için "Hareketi Azalt" seçeneğini kullanmak kâfi.

Daha sonrasında bu menü altına gizlenen "Hareketleri Azalt" seçeneği vasıtasıyla simgelere atanan efektler azaltılıp, performans artışı sağlanabiliyor.

Burada kullanıcılara ufak bir not da iletiliyor, şöyle ki: "Simgelerin paralaks efekti de dahil olmak üzere kullanıcı arayüzünün hareketini azaltın."

Bu adımı uyguladıktan sonra efektler ortadan kaldırıldığı için iPhone ve iPad'ler daha hızlı kullanabilir hale geliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >