İstanbulkart'a mobil uygulamayla kredi yükleme devri başladı

İstanbulkart
İstanbulkart

Akıllı telefon kullanıcılarının uzunca bir süredir merakla beklediği 'mobil uygulamayla bakiye yükleme sistemi' aktif edildi. Artık hem Android hem de iPhone kullanıcıları uygulama üzerinden İstanbulkart'a kredi yükleyebiliyor. Ayrıntılar haberimizde:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, akıllı telefon kullanıcılarının merakla beklediği 'akıllı telefonla bakiye yükleme' devrini başlattı. Yani artık kullanıcılar akıllı telefonlardaki İstanbulkart uygulamasıyla kredi yükleyebiliyor.

gzt

Konuyla alakalı olarak açıklama yapan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, şunları söyledi:

  • İstanbulkart mobil uygulamamız tamamıyla özgün, yerli, milli ve çağdaştır. İstanbulkart ile ödeme sistemi akıllı belediyeciliğe uygun bir örnek. Bütün ulaşım ücretleri, İstanbulkart üzerinden ödeniyor. İstanbul'da son 6 ayda kullanılma olma şartına haiz 16 milyon civarında İstanbulkart var. Yıllık İstanbulkart üzerinde 3,5 milyar lira ödeme hareketi oluyor. Artık dolum için kuyruklarda bekleyerek zaman kaybına son veriliyor. İstanbulkart'a bakiye yükleme işlemini mobil uygulama ile otomatik hale getirmiş durumdayız. Uygulamayı cep telefonlarına indiren herkes, anlaşma yapılan 10 banka aracılığıyla banka kartı veya kredi kartı ile İstanbulkart'a kontör yüklemesi yapabilecek. 16 milyon İstanbulkart kullanıcısı kuyrukta beklemeden, mesai mefhumunu gözetmeden elektronik bankacılık ile İstanbulkart'a otomatik yükleme yapabilecek."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >