KIA'nın merakla beklenen 'en hızlı otomobili' yakında tanıtılıyor

KIA, 3.3 litrelik turbo beslemeli TwinTurbo V6 motorla gelecek 'en hızlı otomobilini' gelecek ay düzenlenecek organizasyonda sahneye çıkaracak.

Güney Kore merkezli otomobil üreticisi KIA, tarihinin en hızlı otomobili için çalışmalarını hızlandırdı. Hayli uzunca bir süredir bu yeni model üzerinde çalışan şirket, sonunda otomobille ilgili ilk detayları paylaştı.
Tasarım detayları
Son yayınlanan videolar, Ocak'ta tanıtılması beklenen GT isimli yeni otomobilin tasarım çizgilerini açığa çıkarıyor. Videoda otomobilin radyatör girişinden egzozlarına ve hatta aydınlatma sistemine kadar birçok detay görülebiliyor.
Tasarım detayları Son yayınlanan videolar, Ocak'ta tanıtılması beklenen GT isimli yeni otomobilin tasarım çizgilerini açığa çıkarıyor. Videoda otomobilin radyatör girişinden egzozlarına ve hatta aydınlatma sistemine kadar birçok detay görülebiliyor.
3.3 litrelik TwinTurbo V6 motor
Şimdilik performans konusunda da detaylı bilgiler yok. Ancak 3.3 litrelik turbo beslemeli TwinTurbo V6 motora yer verileceği özellikle ifade ediliyor. 390 beygir gücündeki bu motor sayesinde otomobilin 0 ile 100 km arasındaki hızlanması 5.1 saniye içinde tamamlanabilecek. Üstelik altı ileri otomatik şanzımana yer verilecek.
3.3 litrelik TwinTurbo V6 motor Şimdilik performans konusunda da detaylı bilgiler yok. Ancak 3.3 litrelik turbo beslemeli TwinTurbo V6 motora yer verileceği özellikle ifade ediliyor. 390 beygir gücündeki bu motor sayesinde otomobilin 0 ile 100 km arasındaki hızlanması 5.1 saniye içinde tamamlanabilecek. Üstelik altı ileri otomatik şanzımana yer verilecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >