Koenigsegg, Bugatti Chiron'un rekorunu geride bıraktığını açıkladı

Koenigsegg
Koenigsegg

Koeningsegg, İsveç’te yapılan 0-400-0 denemesinde büyük bir başarı yakalayarak Bugatti’nin 42 saniyelik rekoru 36,44 saniyeye indirdi.

Resmi kaynaklar tarafından paylaşılan bilgiye göre İsveçli otomobil üreticisi Koenigsegg, ürettiği Agera RS modeliyle rekorları alt üst etti. 1360 beygirlik bir güce sahip olan otomobilde 8 silindirli çift turbo motor bulunuyor. İlk olarak Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan otomobil, ''yer uçağı'' olarak da adlandırılıyor.

Rekoru kıran şoför testin yapıldığı merkezin resmi sürücüsü Niklas Lilja.
Rekoru kıran şoför testin yapıldığı merkezin resmi sürücüsü Niklas Lilja.

İkinci Dünya Savaşı sırasında inşa edilen Vandel Havaüstü’nde yapılan testte şoför koltuğunda Niklas Liljia yer alıyordu. Teste CEO Christian von Koenigsegg de katılarak markasına olan güveni bir bakıma göstermiş oldu.

0-400-0 nedir?

İlk olarak 0’dan 400’e hızlanan araçların bu hız derecesinin ardından fren yaparak hızlıca ve güvenli bir şekilde tamamen durmalarını ifade ediyor. Yani 0’dan 400’e 26,88 saniyede çıkan araç, tekrardan 0 km’ye düşmek için de 9,56 saniye harcıyor. 400’e çıkmak ve sonra yine 0’a inmek olarak tabir edilen bu terimin rekorunu toplamda 36,44 saniyeyle eline geçiren otomobilin toplam kat ettiği mesafe ise 2441 metre oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >