Lamborghini-MIT ortaklığından yeni konsept otomobil

Lamborghini MIT ortaklığı.
Lamborghini MIT ortaklığı.

Lamborghini, "süper spor otomobilin geleceğine bakış" isminde yayınladığı teaser ile duyurduğu konsepti, önümüzdeki hafta Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) işbirliğinde görünür kılacak.

Lamborghini ve MIT ortaklığının neler getirebileceğine dair senaryolar hızla artarken konsept ile ilgili en yeni bilginin alışılmışın dışında bir batarya ile karşı karşıya kalacağımız gerçeğiyle alakalı olduğu söylenebilir. Bununla birlikte, MIT'nin bu aralar ciddi seviyede yüksek enerji yoğunluğu ve düşük bozulma istatistiğine sahip katı hâl lityum batarya teknolojisi üzerine çalışmalar yaptığını belirtmeliyiz. Enerji yoğunluğunun yüksek seviyelerde olması, birim başına paylaşılan ağırlığın azalması ya da daha büyük bir enerji depolama imkanı meydana getirmesi anlamına gelebilir. Bu her iki özellik de yüksek performans beklentisindeki Lamborghini için yararlı olacaktır.

EmTech, her yıl MIT'de organize edilen dünyanın en ciddi teknoloji konferanslarından biri olarak değerlendiriliyor. Bir konseptin otomobil fuarı dışında bir yerde sergilenmesi garip bulunabilecek olsa da işin içinde MIT'nin el attığı bir teknolojinin bulunması durumu normal karşılamayı da kolaylaştırıyor. Konseptin son halinde nelerle karşılaşacağımızı ön göremesek de konsept ile gelişmiş bir teknolojinin kullanıcılarla buluşacağını söyleyebiliriz. Ayrıca Aventador'un yerini alacak otomobili de bu konsept ile birlikte tanıyabiliriz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >