Lenovo'nun katlanabilir akıllı telefonunun ilk videosu ortaya çıktı

Lenovo
Lenovo

Microsoft, Huawei, Samsung ve LG gibi dev şirketlerin sıkıntılarından sonra Lenovo'nun da katlanabilir akılı telefon üreteceği netleşti. Hatta şimdiden ilk prototipin videosu sızdı. Ayrıntılar haberimizde:

Microsoft, Huawei, Samsung ve LG başta olmak üzere birçok dev isim, 'katlanabilir akıllı telefonlar' geliştiriyor. Yıllardır bu projeler üzerinde üzerine yoğunlaşan şirketin en çok sıkıntıya düştüğü konulardan biri ise bataryalar. Bataryalar, sıkışma ve benzeri fiziksel etkenlerden dolayı patlayabiliyor. Dolayısıyla katlanabilir telefonlarla birlikte aslında esnek batarya çözümleri konusunda da çalışmalar yapılıyor.

Lenovo'nun katlanabilir telefonu menteşeli bir yapıya sahip.
Lenovo'nun katlanabilir telefonu menteşeli bir yapıya sahip.

Katlanabilir yapıdaki akıllı telefonun Twitter'da paylaşılan yalnızca 10 saniyelik videosu, yeni modelle alakalı bazı ayrıntıları ortaya çıkarıyor. Dikey olarak epey uzun olan bu telefon daha önce bazı cihazlarda karşımıza çıkan menteşeli tasarıma sahip. Esasında bu menteşeli tasarım telefonun tam olarak katlanmayacağı anlamına geliyor.

Çinli üretici geride kalmak istemiyor

Lenovo, az önce de bahsettiğimiz üzere bu alanda geri kalmak istemiyor. Haliyle yeni hamlelerle birlikte katlanabilir akıllı telefon ekosisteminde geleceği görmeyi hedefliyor. Şu anda az önce saydığımız isimler arasında ilk olarak hangi şirketin katlanabilir akıllı telefonu duyuracağı belli değil. Ancak Lenovo'nun da pastadan pay alacağı kesin.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >